- 1.על משטח עבודה נקי שופכים את הקמח ומערבבים לתוכו בעדינות את התבלינים והפטרוזיליה.
-
- 2.מסדרים את הקמח בגבעה ויוצרים במרכזה שקע. שקע זה צריך להכיל את המים והביצים אפשר ממש ליצור "חור" רחב שמסביבו הקמח.
-
- 3.אל השקע שופכים את הביצים הטרופות והמים ומתחילים לאחד את הנוזלים לקמח. את המים מוסיפים בהדרגה ומערבבים עד לקבלת בצק במרקם דביק ודי נוזלי.
-
- 4.מרתיחים סיר מים גדול (הכי גדול שיש לכם בבית) וממליחים את המים.
-
- 5.כשהמים רותחים מניחים מעל הסיר את הכלי להכנת השפצלה או את המסננת ומתחילים להעביר כל פעם כמות לא גדולה מידי של הבצק דרך החורים. כך נוצרות "טיפות" בצק בגודל קטן ומושלם.
-
- 6.ש לערבב מידי פעם ולבשל 2-3 דקות. כשהשפצלה צף הם מוכנים.
-
- 7.בעזרת כף גדולה ומחוררת מוציאים מהמים ומעבירים למסננת. שוטפים במים קרים כל פעם כשמוסיפים עוד שפצלה מבושלים.
-
- 8.ממיסים את החמאה במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה ופריכות.
-
- 9.לכלי חסין חום מעבירים את השפצלה כך שתיווצר שכבה דקה.
-
- 10.מפזרים מעל שכבה של מיקס הגבינות, מעל עוד שפצלה וכך עוד פעמיים.
-
- 11.שופכים מעל הכל את הבשמל המטוגן והחמאה. מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ואופים 5-10 דקות או עד שהגבינות מותכות ומגישים!