וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

באקהנדל (Wiener Backhendle)

מנה אוסטרית קלאסית של חלקי עוף מצופים פירורי לחם ומטוגנים בשמן עמוק

מתכון מאת: פיטר הומל, מערכת וואלה

אוכל אוסטרי של פיטר הומל'ס. נמרוד סונדרס
אוכל אוסטרי של פיטר הומל'ס

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • 1 עוף, ללא עור, מחולק לחזה, כרעיים, שוקיים וכנפיים
  • מיץ מ-1/2 לימון
  • מלח, פלפל שחור
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כוס קמח
  • 2 ביצים טרופות
  • 2 כוסות פירורי לחם
  • חופן עלי פטרוזיליה שטופים ויבשים לגמרי
  • 1 ליטר שמן לטיגון

אופן ההכנה

  • 1. בקערה גדולה מערבבים את מיץ הלימון, הפפריקה, המלח והפלפל, מכניסים לתוכה את חלקי העוף ומצפים בתערובת. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעה.
  • 2. מכינים 3 קערות שונות: עם הקמח, עם הביצים הטרופות ועם פירורי הלחם.
  • 3. מסדרים את הקערות אחת ליד השנייה, כשזו עם הביצים באמצע.
  • 4. מחממים את השמן בסיר רחב ועמוק יחסית.
  • 5. מוציאים את העוף מהמקרר. טובלים כל חלק בקערת הקמח, מנערים היטב ונפטרים מעודפי קמח. אחר כך טובלים בביצה, ודואגים שהעוף יהיה מכוסה מכל צדדיו, אחרת פירורי הלחם לא יידבקו אליו. לבסוף, מניחים את העוף בקערת הפירורים, מנערים בעדינות ומצפים היטב.
  • 6. מוודאים שהשמן בסיר חם דיו (זורקים בעדינות כמה פירורי לחם לסיר ורואים אם השמן מבעבע). הטמפרטורה האידיאלית לטיגון היא 170 מעלות. למי שאין מד חום – חשוב שהשמן יהיה חם אך חשוב יותר לדאוג שהוא לא יהיה חם מידי ואף יתחיל "לעשן", כלומר להישרף. מומלץ לחמם את השמן לאט על אש בינונית. בעת הכנסת חלקי העוף לשמן אמורה להיווצר מערבולת בועות קטנטנות סביב עוף. מטגנים בסיר את חלקי העוף, בכל פעם 2-3 חלקים (תלוי בגודל הסיר), עד להזהבה.
  • 9. מוציאים את העוף למסננת עם נייר סופג. יש לבדוק בעזרת סכין אם הבשר עשוי מספיק. יכול להיות שחלקי העוף המוזהבים יזדקקו לאפייה נוספת בתנור, שחומם מראש ל-170 מעלות, במשך 5-8 דקות.
  • 10. בתום טיגון העוף מכניסים לשמן את עלי הפטרוזיליה השטופים והיבשים, ומטגנים כדקה-שתיים.
  • 11. מסדרים את חלקי העוף בקערה, מקשטים בפטרוזיליה המטוגנת ומגישים עם רבעי לימון טרי.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully