פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      Spaetzle – שפצלה

      איטריות אוסטריות מסורתיות שלא תוכלו להפסיק לאכול

      9 מדרגים / 3.32 כוכבים

      פסטהפרווהכשר
      שפצלה (נמרוד סונדרס)
      שפצלה (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • 1/2 קילו קמח לבן רגיל
      • 5 ביצים טרופות
      • כליטר מים בטמפרטורת החדר
      • מלח
      • קמצוץ פלפל לבן
      • קמצוץ אגוז מוסקט
      • חופן פטרוזיליה קצוצה – אופציונלי
      • סיר גדול עם מים רותחים
      • כלי להכנת שפצלה או מסננת עם חורים גדולים

      אופן ההכנה

      • 1.על משטח עבודה נקי מפזרים את הקמח ומערבבים לתוכו בעדינות את התבלינים (למעט המלח)והפטרוזיליה.
      • 2.מסדרים את הקמח בגבעה ויוצרים במרכזה שקע. שקע זה צריך להכיל את המים והביצים – אפשר ממש ליצור "חור" רחב שמסביבו הקמח. אל השקע שופכים את הביצים הטרופות והמים בהדרגה, ומתחילים לאחד בעדינות את הנוזלים לקמח. מערבבים עד קבלת בצק במרקם דביק ודי נוזלי.
      • 3.מרתיחים סיר מים גדול (הכי גדול שיש לכם בבית) וממליחים את המים.
      • 4.כשהמים רותחים מניחים מעל הסיר את הכלי להכנת השפצלה או את המסננת ומתחילים להעביר בכל פעם כמות לא גדולה מידי של הבצק דרך החורים. כך נוצרות "טיפות" בצק בגודל קטן ומושלם.
      • 5.לאחר שכל טיפות הבצק נכנסו למים יש לערבב מידי פעם ולבשל 2-3 דקות. כשהשפצלה צף – הם מוכנים.
      • 6.בעזרת כף גדולה ומחוררת מוציאים מהמים ומעבירים למסננת. שוטפים במים קרים בנאגלות קטנות עד שכל השפצלה מתקררים.
      • 7.מניחים לשפצלה להתייבש ולפני ההגשה ממיסים במחבת חמאה (1-2 כפות) עד שהיא הופכת חומה ומקפיצים בה את השפצלה.
      • 8.עם ההגשה מפזרים מעל מלח גס ופלפל שחור גרוס.

      עוד מתכוני פסטה

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -