- 1. מפרידים את הביצים. לקערת החלמונים מוסיפים את המלח, החלב, סוכר וניל והסוכר הרגיל וטורפים עד לקבלת מרקם חלק וסמיך (קרם).
-
- 2. עם קבלת המרקם הרצוי מתחילים להוסיף בהדרגה את הקמח וממשיכים לערבב עד להטמעה המלאה של כל כמות הקמח.
-
- 3. מקציפים את החלבונים בתוספת של כף סוכר נוספת עד שמתקבל קצף חזק ויציב.
-
- 4. מאחדים את שתי התערובות: בתנועות קיפול מערבבים את קצף החלבונים אל קרם החלמונים.
-
- 5. מחממים תנור ל-185 מעלות.
-
- 6. מחממים מחבת גדולה שאפשר להכניס לתנור עם החמאה. כשהמחבת חמה מעבירים אליה את תערובת הבצק ומטגנים על אש בינונית עד שתחתית מזהיבה, הופכים הזהירות ומכניסים את המחבת לתנור ואופים 5 -7 דקות.
-
- 7. מוצאים את מחבת הקייזרשמרן מהתנור ומניחים שוב על אש בינונית.
-
- 8. בעזרת שני מזלגות קורעים את הקייזרשמרן לחתיכות, מוסיפים את הצימוקים ומפזרים עוד כף סוכר.
-
- 9. מטגנים תוך ערבוב עדין עד שהסוכר נמס ונוצרת שכבה עדינה של קרמל שעוטפת את חתיכות הקייזרשמרן.
-
- 10. מפזרים מעל אבקת סוכר בשפע ומגישים עם קומפוט פירות או גלידת וניל.