וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קייזרשמרן

קינוח אוסטרי מסורתי

מתכון מאת: פיטר הומל, מערכת וואלה

קינוחים אוסטרים. נמרוד סונדרס
קינוחים אוסטרים

מצרכים למתכון

  • 30 גרם צימוקים שהורשו כשעתיים ברום
  • 4 ביצים
  • 30 גרם סוכר
  • 2 כפות סוכר- אחת לחיזוק החלבונים בהקצפה ואחת לקרמליזציה של המנה בסוף
  • חבילה אחת של סוכר וניל
  • 375 מ"ל חלב
  • 120 גרם קמח (קצת פחות מכוס)
  • 40 גרם חמאה (חמישית חבילה)
  • קורט מלח
  • לקישוט:
  • אבקת סוכר

אופן ההכנה

  • 1. מפרידים את הביצים. לקערת החלמונים מוסיפים את המלח, החלב, סוכר וניל והסוכר הרגיל וטורפים עד לקבלת מרקם חלק וסמיך (קרם).
  • 2. עם קבלת המרקם הרצוי מתחילים להוסיף בהדרגה את הקמח וממשיכים לערבב עד להטמעה המלאה של כל כמות הקמח.
  • 3. מקציפים את החלבונים בתוספת של כף סוכר נוספת עד שמתקבל קצף חזק ויציב.
  • 4. מאחדים את שתי התערובות: בתנועות קיפול מערבבים את קצף החלבונים אל קרם החלמונים.
  • 5. מחממים תנור ל-185 מעלות.
  • 6. מחממים מחבת גדולה שאפשר להכניס לתנור עם החמאה. כשהמחבת חמה מעבירים אליה את תערובת הבצק ומטגנים על אש בינונית עד שתחתית מזהיבה, הופכים הזהירות ומכניסים את המחבת לתנור ואופים 5 -7 דקות.
  • 7. מוצאים את מחבת הקייזרשמרן מהתנור ומניחים שוב על אש בינונית.
  • 8. בעזרת שני מזלגות קורעים את הקייזרשמרן לחתיכות, מוסיפים את הצימוקים ומפזרים עוד כף סוכר.
  • 9. מטגנים תוך ערבוב עדין עד שהסוכר נמס ונוצרת שכבה עדינה של קרמל שעוטפת את חתיכות הקייזרשמרן.
  • 10. מפזרים מעל אבקת סוכר בשפע ומגישים עם קומפוט פירות או גלידת וניל.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully