פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      קייזרשמרן

      קינוח אוסטרי מסורתי

      18 מדרגים / 3.35 כוכבים

      קינוחים אוסטרים (נמרוד סונדרס)
      קינוחים אוסטרים (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • 30 גרם צימוקים שהורשו כשעתיים ברום
      • 4 ביצים
      • 30 גרם סוכר
      • 2 כפות סוכר- אחת לחיזוק החלבונים בהקצפה ואחת לקרמליזציה של המנה בסוף
      • חבילה אחת של סוכר וניל
      • 375 מ"ל חלב
      • 120 גרם קמח (קצת פחות מכוס)
      • 40 גרם חמאה (חמישית חבילה)
      • קורט מלח
      • לקישוט:
      • אבקת סוכר

      אופן ההכנה

      • 1. מפרידים את הביצים. לקערת החלמונים מוסיפים את המלח, החלב, סוכר וניל והסוכר הרגיל וטורפים עד לקבלת מרקם חלק וסמיך (קרם).
      • 2. עם קבלת המרקם הרצוי מתחילים להוסיף בהדרגה את הקמח וממשיכים לערבב עד להטמעה המלאה של כל כמות הקמח.
      • 3. מקציפים את החלבונים בתוספת של כף סוכר נוספת עד שמתקבל קצף חזק ויציב.
      • 4. מאחדים את שתי התערובות: בתנועות קיפול מערבבים את קצף החלבונים אל קרם החלמונים.
      • 5. מחממים תנור ל-185 מעלות.
      • 6. מחממים מחבת גדולה שאפשר להכניס לתנור עם החמאה. כשהמחבת חמה מעבירים אליה את תערובת הבצק ומטגנים על אש בינונית עד שתחתית מזהיבה, הופכים הזהירות ומכניסים את המחבת לתנור ואופים 5 -7 דקות.
      • 7. מוצאים את מחבת הקייזרשמרן מהתנור ומניחים שוב על אש בינונית.
      • 8. בעזרת שני מזלגות קורעים את הקייזרשמרן לחתיכות, מוסיפים את הצימוקים ומפזרים עוד כף סוכר.
      • 9. מטגנים תוך ערבוב עדין עד שהסוכר נמס ונוצרת שכבה עדינה של קרמל שעוטפת את חתיכות הקייזרשמרן.
      • 10. מפזרים מעל אבקת סוכר בשפע ומגישים עם קומפוט פירות או גלידת וניל.

      עוד מתכוני קינוחים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -