סלט עגבניות ורימונים
השף הישראלי הכי מצליח בלונדון מכין סלט עשיר וקל הכנה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- כוס עגבניות שרי אדומות, חתוכות לחצי
- כוס עגבניות שרי צהובות, חתוכות לחצי
- כוס עגבניות תמר, חתוכות לחצי
- 4 עגבניות בינוניות חתוכות לפרוסות בגודל חצי ס"מ
- 1 פלפל אדום, חתוך לפרוסות של חצי ס"מ
- 1 בצל סגול קטן, חתוך דק
- 2 שיני שום כתושות
- 1/2 כפית פלפל אנגלי
- 2 כפיות חומץ יין לבן
- כפית וחצי רכז רימונים
- 60 מ"ל שמן זית (ועוד טיפה בשביל לטפטף בסוף מעל)
- 1 רימון, נטול גרגירים
- חופן עלי אורגנו לקישוט
- מלח
- פלפל שחור
אופן ההכנה
- . מערבבים את העגבניות, הפלפל האדום והבצל יחד בקערה גדולה ולשים בצד.
- 2. בקערה קטנה, מערבבים היטב יחד את השום, הפלפל האנגלי, החומץ, רכז הרימונים, שמן הזית ושליש כפית מלח. לאחר מכן שופכים את התערובת מעל העגבניות ומערבבים בעדינות.
- 3. מסדרים את העגבניות יחד עם המיץ על צלחת שטוחה גדולה. מפזרים מעל את גרגירי הרימון ואת עלי האורגנו. מטפטפים מעט שמן זית.