- 1.שוטפים היטב את הגזרים ושורש הפטרוזיליה (אם הם אורגנים אין צורך להסיר את הקליפה) וחותכים לקוביות. חותכים גם את שורש הסלרי לקוביות..
-
- 2.חותכים את הכרשות והבצל לעיגולים ומאדים בסיר גדול יחד עם שמן הקוקוס.
-
- 3.מוסיפים את הגזר, השורשים, התבלינים ו-3 ליטרים מים ומביאים לרתיחה. מבשלים כשעה.
-
- טוחנים את המרק בעזרת מוט ריסוק ידני לקבלת מרקם קטיפתי.
-
-
- 4.ההגשה: מחלקים את המרק לקעריות, מקשטים כל מנה בשומשום שחור ובנבטים ומגישים חם.
-
-
- כדאי לדעת:
-
- תוספת של נבטים ונבטוטים במקום שקדי מרק היא מבורכת, כיוון שהם מכילים אנזימים המסייעים לשמירה על היגיינת תאי הגוף.
-
- קטניות וזרעונים אפשר להנביט בבית, במסננת או בשקית הנבטה מקנבס, בצנצנת זכוכית, במנבטת קומות ואפילו במנבטה חשמלית. כדאי להתחיל עם קטניות כמו מאש או עדשים כיוון שהן ידידותיות למשתמש.