השווארמה של בינו
מתכון לשווארמה של הד"ר הכי מפורסם בתחום האוכל
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-6 מנות:
- להכנת המנה עדיף להשתמש במתקן ביתי לשווארמה, כך שהשומן של הכבש ניגר על כל חלקי הבשר ונותן טעמים עמוקים יותר.
- לשווארמה:
- 2 קילו בשר כבש שוק אחורי טחון
- 1/2 קילו בשר בקר לא שמן פרוס דק
- 1/2 קילו שומן כבש פרוס דק
- 2 בצל
- מלח
- פלפל
- להרכבת המנה:
- 1 בצל
- 1/2 חופן פטרוזיליה
- פיתה
- שיפוד לשווארמה
- טחינה
- מלפפון חמוץ
- ממרח פלפל צ'ומה
- לממרח פלפל צ'ומה:
- 50 גרם פפריקה מתוקה
- 100 גרם פפריקה חריפה
- 7 שיני שום
- כפית שטוחה של מלח לימון
- כפית שטוחה מלח
- כפית שטוחה כמון
- 1/2 כוס מים
- 1/4כוס שמן
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את הבשר הטחון ביחד עם מלח ופלפל שחור. מוסיפים בצל קצוץ.
- 2. לוקחים שיפוד להכנה ביתית לשווארמה ומרכיבים עליו בשר טחון, פרוסה מהבשר בקר ופרוסה מהשומן. ומסובבים כחצי שעה. למי שאין מתקן ביתי- ניתן לחתוך את הבשר לרצועות ולטגן אותו על מחבת או על פלנצ'ה.
- 3. להרכבת הפיתה: מערבבים את כל המרכיבים של הפלפל צ'ומה. שומרים בצנצנת.
- 4. לוקחים פיתה ומורחים ממרח פלפל צ'ומה, מכניסים את הבשר לתוך הפיתה ושמים בצל ופטרוזיליה. מוסיפים מלמעלה טחינה ומלפפון חמוץ.