סנייה בטחינה
לירן גבאי מפלאפל גבאי בצפון תל אביב מכין סנייה- שכבת בשר אפויה בתנור עטופה בטחינה מנחמת
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 500 גרם כתף עגל נקי משומן וטחון
- 500 גרם שוק טלה נקי משומן וטחון
- 1/2-1 צרור פטרוזיליה קצוצה
- 2 בצלים קצוצים
- מלח לפי הטעם
- פלפל לפי הטעם
- כפית כוסברה טחונה
- 2 כפיות פלפל אנגלי טחון
- 2 כפות שמן זית
- 1/2 כוס צנוברים קלויים
- לטחינה:
- 1/2 כוס טחינה גולמית
- מלח לפי הטעם
- מיץ מ-1 לימון
- 1 שן שום
- 1/4 כוס מים
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את שני סוגי הבשר בקערה, מוסיפים לבשר פטרוזיליה, בצל ותבלינים ומערבבים .
- 2. משטחים את הבשר בתבנית עגולה לגובה 2 ס"מ ויוצקים שמן זית סביב הדפנות, מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לכ-10 דקות.
- 3. יוצקים את הטחינה על הבשר האפוי כך שתכסה את כולו, ומחזירים לתנור לעוד 10 דקות.
- 4.מפזרים את הצנוברים על המנה ומגישים.