סנייה עגל בחציל קלוי
המתכון מאת השף אלון גונן, מסעדת אל בריו.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים ל-6 מנות:
- ק"ג בשר טחון של עגל ( טחון גס)
- 5 בצלים בינוניים פרוסים לחצאי טבעות דקות
- 2 כפות שום כתוש
- 1 כף ג'ינג'ר קצוצה
- 1 צרור פטרוזיליה קצוצה
- 1 צרור כוסברה קצוצה
- חופן עלי נענע קצוצה
- חופן עלי בזיליקום קצוצים
- 2 כפות טימין טרי
- 2 כפות זעתר טרי ( עכשיו זו העונה )
- 4 חצילים בינוניים קלויים על האש ומנוקים מקליפה וקצוצים גס
- טחינה גולמית לקישוט
- חצי כוס שמן זית
- 5 כפות חוויג' למרק
- מלח,פלפל שחור
- חצי ליטר מים רותחים או ציר עוף
אופן ההכנה
- 1. בסיר שטוח מחממים שמן זית ומכניסים את הבצל. מטגנים עד שמזהיב קלות,מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים ,שופכים את המים הרותחים ומערבבים עד לרתיחה.
- 2. מוסיפים את החוויג' ואת כל עשבי תיבול הקצוצים ומערבבים. לאחר שהבשר ועשבי התיבול מתחברים ביחד, מוסיפים את החציל הקלוי ,השום, ג'ינג'ר מלח והפלפל השחור.מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש .
- 3. מבשלים כרבע שעה טועמים ומתקנים תיבול.
- 4. להגשה: מוזגים לצלחת עמוקה או מוזגים לכלי חרס ומקשטים בכף טחינה גולמית במרכז ובעשבי תיבול טריים. להגיש עם לחם שחור בצל וצנוניות ליד.