עוגת פירות, יוגורט ושטרויזל
הקונדיטורית מיכל בוטון אופה עוגה בחושה עסיסית ומהירה עם פירות העונה ויוגורט בציפוי שטרויזל חמאתי
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- (לרינג בקוטר 28 סנטימטר)
- לבסיס
- 2/3 כוס סוכר
- 2 ביצים
- 160 מ"ל יוגורט עיזים
- 1/4 1 כוסות קמח
- 5 גרם אבקת אפיה (כפית וחצי)
- 100 גרם חמאה מומסת
- 8 תאנים מחולקות לרבעים (אפשר להחליף את התאנים ב-3 אפרסקים מחולקים לשמיניות, 8 תותים גדולים חתוכים לרבעים, או 3 אגסים מבושלים ביין מחולקים לשמיניות)
- לשטרויזל
- 50 גרם סוכר
- 50 גרם קמח
- 40 גרם חמאה מומסת או שמן צמחי (שמן עושה את השטרויזל פריך יותר וחמאה נותנת טעם חלבי יותר)
אופן ההכנה
- 1. מקציפים את הביצים עם הסוכר במשך כ-5 דקות במיקסר.
- 2. מוסיפים את יוגורט העזים לתערובת, מנמיכים את מהירות המערבל ומקפלים פנימה את הקמח, אבקת האפייה ולסיום את החמאה המומסת.
- 3. שופכים את התערובת לתוך רינג בקוטר 28 סנטימטרים, כשהוא משומן ומקומח.
- 4. מפזרים מעל הבלילה בנדיבות את התאנים או כל פרי אחר שנבחר.
- 5. מערבבים את רכיבי השטרויזל יחד עד ליצירת פירורים בצקיים מוצקים.
- 6. מפוררים את השטרוייזל מעל העוגה לפני האפייה.
- 7. מכניסים לתנור מחומם בטמפרטורה של 170 מעלות למשך חצי שעה.