וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת פירות, יוגורט ושטרויזל

הקונדיטורית מיכל בוטון אופה עוגה בחושה עסיסית ומהירה עם פירות העונה ויוגורט בציפוי שטרויזל חמאתי

מתכון מאת: מיכל בוטון, מערכת וואלה

צילום: עידו שחם בימוי: בת גולן עריכה: אמיר קוטיגרו

מצרכים למתכון

  • (לרינג בקוטר 28 סנטימטר)
  • לבסיס
  • 2/3 כוס סוכר
  • 2 ביצים
  • 160 מ"ל יוגורט עיזים
  • 1/4 1 כוסות קמח
  • 5 גרם אבקת אפיה (כפית וחצי)
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • 8 תאנים מחולקות לרבעים (אפשר להחליף את התאנים ב-3 אפרסקים מחולקים לשמיניות, 8 תותים גדולים חתוכים לרבעים, או 3 אגסים מבושלים ביין מחולקים לשמיניות)
  • לשטרויזל
  • 50 גרם סוכר
  • 50 גרם קמח
  • 40 גרם חמאה מומסת או שמן צמחי (שמן עושה את השטרויזל פריך יותר וחמאה נותנת טעם חלבי יותר)

אופן ההכנה

  • 1. מקציפים את הביצים עם הסוכר במשך כ-5 דקות במיקסר.
  • 2. מוסיפים את יוגורט העזים לתערובת, מנמיכים את מהירות המערבל ומקפלים פנימה את הקמח, אבקת האפייה ולסיום את החמאה המומסת.
  • 3. שופכים את התערובת לתוך רינג בקוטר 28 סנטימטרים, כשהוא משומן ומקומח.
  • 4. מפזרים מעל הבלילה בנדיבות את התאנים או כל פרי אחר שנבחר.
  • 5. מערבבים את רכיבי השטרויזל יחד עד ליצירת פירורים בצקיים מוצקים.
  • 6. מפוררים את השטרוייזל מעל העוגה לפני האפייה.
  • 7. מכניסים לתנור מחומם בטמפרטורה של 170 מעלות למשך חצי שעה.
  • הבוחשת: מתכון לעוגה בחושה מעולה ומהירה עם יוגורט ופירות

  • עוגה בחושה עם קונפיטורת פירות אדומים ושטרויזל

  • מאפינס מייפל ושיבולת שועל

  • בריוש תפוזים

  • כוסות תפוחים מקורמלים וקרם גבינה

  • עוגת שמרים תפוחים של פעם

  • חיתוכיות פאדג' שוקולד ותפוזים

  • עוגת שוקולית חלומית

  • חיתוכיות רוקי רוד (Rocky road)

  • ארטיק מלבי

  • הסופגניות של קפה קדוש

  • נקטרינות עם קראמבל שקדים

  • עוגת פיסטוק

  • מאפינס אפרסקים ופירורים

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully