לשון ברוטב עגבניות פיקנטי של השף שאול בן אדרת
מנה שמוגשת במסעדת קימל מהיום שנפתחה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 לשון בקר בגודל בינוני
- 2 כפות שמן זית
- 2 כפות בצל
- 2 כפות סויה
- 1 פלפל צ'ילי חריף קטן
- 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
- 2 כפות כבד קצוץ או פטה כבד
- 10 יחידות גרגירי כוסברה יבשה
- 2 כפות נענע
- 2 כפות כוסברה
- 2 כפות אוזו
- מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
- 1. מכניסים את הלשון לסיר עם מים ומביאים לרתיחה. מכפים את הקצף.
- 2. מנמיכים את האש ומבשלים כשעתיים נוספות עד שהלשון רכה.
- 4. מצננים את הלשון מעט במים קרים וקולפים את העור המצפה אותה.
- 5. פורסים את הלשון לפרוסות בעובי של סנטימטר.
- 6. במחבת נפרדת מבשלים על אש בינונית את יתר המרכיבים ומצמצמים במשך 10 דקות. מגישים את הלשון עם הרוטב.