וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לשון ברוטב עגבניות פיקנטי של השף שאול בן אדרת

מנה שמוגשת במסעדת קימל מהיום שנפתחה

מתכון מאת: שאול בן אדרת, מערכת וואלה

צילום: עידו שחם, בימוי: בת גולן, עריכה: רן צימט

מצרכים למתכון

  • 1 לשון בקר בגודל בינוני
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות בצל
  • 2 כפות סויה
  • 1 פלפל צ'ילי חריף קטן
  • 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • 2 כפות כבד קצוץ או פטה כבד
  • 10 יחידות גרגירי כוסברה יבשה
  • 2 כפות נענע
  • 2 כפות כוסברה
  • 2 כפות אוזו
  • מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה

  • 1. מכניסים את הלשון לסיר עם מים ומביאים לרתיחה. מכפים את הקצף.
  • 2. מנמיכים את האש ומבשלים כשעתיים נוספות עד שהלשון רכה.
  • 4. מצננים את הלשון מעט במים קרים וקולפים את העור המצפה אותה.
  • 5. פורסים את הלשון לפרוסות בעובי של סנטימטר.
  • 6. במחבת נפרדת מבשלים על אש בינונית את יתר המרכיבים ומצמצמים במשך 10 דקות. מגישים את הלשון עם הרוטב.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully