וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לשון ברוטב עגבניות פיקנטי של השף שאול בן אדרת

מנה שמוגשת במסעדת קימל מהיום שנפתחה

מתכון מאת: שאול בן אדרת, מערכת וואלה

צילום: עידו שחם, בימוי: בת גולן, עריכה: רן צימט

מצרכים למתכון

  • 1 לשון בקר בגודל בינוני
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות בצל
  • 2 כפות סויה
  • 1 פלפל צ'ילי חריף קטן
  • 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • 2 כפות כבד קצוץ או פטה כבד
  • 10 יחידות גרגירי כוסברה יבשה
  • 2 כפות נענע
  • 2 כפות כוסברה
  • 2 כפות אוזו
  • מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה

  • 1. מכניסים את הלשון לסיר עם מים ומביאים לרתיחה. מכפים את הקצף.
  • 2. מנמיכים את האש ומבשלים כשעתיים נוספות עד שהלשון רכה.
  • 4. מצננים את הלשון מעט במים קרים וקולפים את העור המצפה אותה.
  • 5. פורסים את הלשון לפרוסות בעובי של סנטימטר.
  • 6. במחבת נפרדת מבשלים על אש בינונית את יתר המרכיבים ומצמצמים במשך 10 דקות. מגישים את הלשון עם הרוטב.
  • במטבח הביתי של שאול בן אדרת, שף מסעדות קימל והתרנגול הכחול

  • לשון בקר ברוטב פטריות-צלי קלאסי

  • לשון ברוטב משמש עם דבש

  • קדירת לשון ושקדי עגל

  • פקיילה

  • סיר אסאדו בקלי קלות

  • פרוסות חציל עם בשר ברוטב עגבניות

  • מנה של מסעדת שף: טומהוק ברביקיו ופירה מח עצם שמכינים בקלות

  • חמין פרסי (חאלה ביבי)

  • ממולאים - כרוב ממולא בשר ואורז בקלי קלות

  • סלק ממולא בשר מפורק

  • מרק זנב שור

  • נזיד שעועית שחורה עם תרד וכדורי בשר

  • ארוחה ב-10 דקות: סלט ירקות פריך עם שייטל צרוב

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully