וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרק חורפי של פטריות יער ותרד תורכי

ארז קומרובסקי מכין מרק פטריות שילווה לכם את החורף

מתכון מאת: ארז קומרובסקי, מערכת וואלה

צילום: עידו שחם, עריכה: מאיה בן ניסן, בימוי: גיא גורן

מצרכים למתכון

  • ל-10 מנות
  • 1 קילוגרם (4 סלסלות) של פטריות שמפיניון, אויסטר ופורטבלו טריות חתוכות גס
  • 1/3 כוס שמן זית מזן קורנייקי
  • 2 בצלים קצוצים דק
  • 1/2 1 ליטר ציר עוף חם
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 1 כוס יין קינוח איכותי
  • 1 משיה- קליפת מוסקט
  • 1/2 כף פלפל שחור כתוש טרי
  • 1/2 קילוגרם תרד תורכי קרוע גס
  • אופציה- גריסי פנינה

אופן ההכנה

  • 1. מניחים על האש סיר ובתוכו צולים 2 בצלים קצוצים דק.
  • 2. אחרי דקה קלה מוסיפים 1/3 כוס שמן זית מזן קורנייקי (שלא יפגום בעדינות הפטריות).
  • 3. מבשלים את הבצל עד לשקיפות.
  • 4. קוטמים את רגלי פהטריות ומוסיפים לסיר.
  • 5. מגבירים את האש ומערבבים. מוסיפים שיני שום קצוצות, משיה, יין קינוח ואת הפלפל השחור וממליחים לפי הטעם.
  • 6. מציפים את הסיר בציר העוף ומביאים לרתיחה
  • 7. מוסיפים את התרד התורכי ביד ואחרי כדקה של רתיחה נוספת מסירים מהאש.
  • 8. מתקנים תיבול ואם רוצים מוסיפים חופן גריסים.
  • איך מלקטים ומחפשים פטריות? ארז קומרובסקי מסביר

  • מרק פטריות עם קרוטונים

  • מרק פטריות חורפי בקערית לחם כפרי

  • מרק פטריות מוקרם במעטפת בצק

  • מרק עוף צח

  • מרק עדשים ופסטה

  • מרק רגל של עזורה

  • מרק ירקות עם פירה

  • מרק תפוחי אדמה, פול טרי וכוסברה

  • מרק כרובית וחמאת שקדים

  • מרק בצל חורפי עם פרוסות בגט מוקרמות

  • קובה עיראקית במרק סלק

  • מרק מיסו

  • מרק ירקות וזעתר טרי

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully