מרק חורפי של פטריות יער ותרד תורכי
ארז קומרובסקי מכין מרק פטריות שילווה לכם את החורף
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-10 מנות
- 1 קילוגרם (4 סלסלות) של פטריות שמפיניון, אויסטר ופורטבלו טריות חתוכות גס
- 1/3 כוס שמן זית מזן קורנייקי
- 2 בצלים קצוצים דק
- 1/2 1 ליטר ציר עוף חם
- 3 שיני שום קצוצות
- 1 כוס יין קינוח איכותי
- 1 משיה- קליפת מוסקט
- 1/2 כף פלפל שחור כתוש טרי
- 1/2 קילוגרם תרד תורכי קרוע גס
- אופציה- גריסי פנינה
אופן ההכנה
- 1. מניחים על האש סיר ובתוכו צולים 2 בצלים קצוצים דק.
- 2. אחרי דקה קלה מוסיפים 1/3 כוס שמן זית מזן קורנייקי (שלא יפגום בעדינות הפטריות).
- 3. מבשלים את הבצל עד לשקיפות.
- 4. קוטמים את רגלי פהטריות ומוסיפים לסיר.
- 5. מגבירים את האש ומערבבים. מוסיפים שיני שום קצוצות, משיה, יין קינוח ואת הפלפל השחור וממליחים לפי הטעם.
- 6. מציפים את הסיר בציר העוף ומביאים לרתיחה
- 7. מוסיפים את התרד התורכי ביד ואחרי כדקה של רתיחה נוספת מסירים מהאש.
- 8. מתקנים תיבול ואם רוצים מוסיפים חופן גריסים.