וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

רצועות סייטן מתובלות על מצע פירה

מתכון למוקפץ טבעוני

מתכון מאת: בר קיימא, מערכת וואלה!

מנות טבעוניות בר קיימא. אפיק גבאי
מנות טבעוניות בר קיימא

מצרכים למתכון

  • למנה אחת:
  • 150 גרם סייטן
  • לתיבול הסייטן:
  • ¼ כפית קארי
  • ½ כפית כמון
  • ½ כפית כורכום
  • ½ כפית בהרט
  • ½ כפית מלח שחור גרוס
  • ½ כפית מלח
  • מעט מים
  • מיץ מלימון אחד
  • ½ גמבה פרוסה לרצועות
  • בצל לבן מטוגן
  • כף טחינה גולמית
  • פטרוזיליה
  • לפירה:
  • 3 תפוחי אדמה קלופים
  • כף כורכום
  • כף שמן זית
  • 3 כפות חלב סויה
  • מעט מלח
  • ¼ כפית קארי
  • לעיטור המנה:
  • שומשום קלוי
  • בצל ירוק

אופן ההכנה

  • 1.משרים את רצועות הסייטן בתערובת התבלינים לחצי שעה כדי שיספגו טעמים.
  • 2. מלהיטים מחבת, מוסיפים קצת שמן זית, גמבה, בצל מטוגן ואת רצועת הסייטן ומטגנים כדקה וחצי.
  • 3. מורידים מהאש, מוסיפים כף טחינה גולמית ומערבבים.
  • 4. לפירה: מבשלים את תפוחי האדמה במיים עם הקארי, הכורכום והמלח ומסננים.
  • 5. מחזירים את תפוחי האדמה לסיר על אש קטנה לבערך חמש דקות, עד לאידוי כל הנוזלים.
  • 6. מועכים את תפוחי האדמה ומוסיפים מעט שמן זית, מלח ואת חלב הסויה ומתקנים תיבול לפי הטעם.
  • 7. בצלחת עמוקה מניחים את הפירה, יוצרים גומחה ומעליה שמים את התבשיל. מעטרים בשומשום קלוי ובבצל ירוק.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully