- 1. מקצרים את הגבעולים לאורכם - עדיף בקוטר הסיר, שולקים אותם במים רותחים כרבע שעה, מסננים ומניחים בצד שיצטננו.
-
- 2. פותחים כל פקעת ומפרקים אותה מעליה, בוחרים את העלים היפים ומחלקים כל יחידה לאורך של כעשרה סנטימטרים, מסירים סיבים מבחוץ ומהצדדים במידת הצורך. את העלים הצעירים מאוד שומרים בצד לרוטב.
-
- 3. הכנת המלית: מערבבים את כל החומרים בקערה עד לקבלת עיסה אחידה.
-
- 4. ממלאים גבעול בבשר (בנדיבות) וסוגרים מעל בגבעול נוסף. מתקבל ממולא של בשר סגור משני צדדיו. ממלאים את כל הגבעולים ומניחים על מגש.
-
- 5. טיגון הממולאים: מערבבים את הביצה עם מים, מלח ותבלינים. טובלים את הממולאים בתערובת הביצה, אחר כך בקמח (רצוי שכבה דקה), ומטגנים במחבת עם שמן רותח, מכל הצדדים, עד לקבלת צבע זהוב. מעבירים למגש עם נייר סופג.
-
- 6. הכנת הרוטב: בסיר רחב ושטוח מחממים שמן. מוסיפים את שאריות הגבעולים הרכים. לאחר טיגון של כמה דקות מוסיפים את השום ומטגנים יחד עוד כמה דקות.
-
- 7. מוסיפים את המים הרותחים, מנמיכים אש ומתבלים בפלפל שחור, כורכום ומיץ לימון, מביאים לרתיחה.
-
- 8. מכסים, מנמיכים את האש וממשיכים בבישול על אש נמוכה כרבע שעה עד עשרים דקות.
-
- 9. מסדרים את הממולאים בתוך הרוטב אחד ליד השני וביניהם את פרוסות הלימון. מביאים לרתיחה, מנמיכים אש, מכסים וממשיכים בבישול עוד כשעה וחצי על אש נמוכה מאוד. מגישים.