תפוחים צלויים בבירה בקראמבל לתת וגלידה
קינוח מתוק, פריך וקל להכנה שמומלץ לאכול מיד. מניחים כף גדושה של קאמבל ועליה כדור גלידה ורוטב תפוחים חם, ומתענגים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- לתפוחים:
- 4 תפוחי גרנד סמית (ירוקים) קלופים מגולענים וחתוכים גס
- 4 כפיות סוכר חום
- 1 בקבוק בירה כהה
- 2 כפות חמאה
- להכנת הקראמבל:
- 100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
- ½ כוס סוכר
- ¾ כוס קמח לבן
- 30 גרם לתת טחון ומנופה (ניתן להשיג בשווקים, חנויות מתמחות)
- גלידת וניל קנויה
אופן ההכנה
- 1.מחממים מחבת וממיסים בה את החמאה.
- 2.מוסיפים את התפוחים, ולאחר כדקה את הסוכר עד להשחמה קלה.
- 3.מוסיפים את הבירה, מנמיכים את האש ומצמצמים עד לקבלת מרקם סמיך.
- 4.להכנת הקרמבל מערבבים את כל החומרים יחד בוו לישה.
- 5.אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ12 דקות, רצוי לערבב באמצע האפיה.
- 6.להרכבת המנה, מניחים כף גדושה של הקראמבל, עליו את הגלידה ולצידם את התפוחים בעודם חמים עם מעט רוטב מהמחבת.