מתכונים חמים

תפוחים צלויים בבירה בקראמבל לתת וגלידה

קינוח מתוק, פריך וקל להכנה שמומלץ לאכול מיד. מניחים כף גדושה של קאמבל ועליה כדור גלידה ורוטב תפוחים חם, ומתענגים

מתכון מאת: אוראל קמחי, מערכת וואלה!
  • 30 דקות סה"כ

  • דרגת קושי בינונית

מבשלים עם בירה (צילום: נמרוד סונדרס)

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-4 מנות:
  • לתפוחים:
  • 4 תפוחי גרנד סמית (ירוקים) קלופים מגולענים וחתוכים גס
  • 4 כפיות סוכר חום
  • 1 בקבוק בירה כהה
  • 2 כפות חמאה
  • להכנת הקראמבל:
  • 100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
  • ½ כוס סוכר
  • ¾ כוס קמח לבן
  • 30 גרם לתת טחון ומנופה (ניתן להשיג בשווקים, חנויות מתמחות)
  • גלידת וניל קנויה
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1.מחממים מחבת וממיסים בה את החמאה.
  • 2.מוסיפים את התפוחים, ולאחר כדקה את הסוכר עד להשחמה קלה.
  • 3.מוסיפים את הבירה, מנמיכים את האש ומצמצמים עד לקבלת מרקם סמיך.
  • 4.להכנת הקרמבל מערבבים את כל החומרים יחד בוו לישה.
  • 5.אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ12 דקות, רצוי לערבב באמצע האפיה.
  • 6.להרכבת המנה, מניחים כף גדושה של הקראמבל, עליו את הגלידה ולצידם את התפוחים בעודם חמים עם מעט רוטב מהמחבת.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully