- 1. מכניסים לקערת מיקסר בסדר הבא: מים, שמרים, קמח, סוכר. ללוש עם וו לישה במהירות איטית כ-10 דקות.
-
- 2. מזלפים את שמן הזית ולשים עוד 3 דקות.
-
- 4. לבסוף מוסיפים את המלח ולשים עוד 2 דקות עד לקבלת בצק הומוגני מעט דביק, שנפרד מהכלי.
-
- 5. התפחה:אפשרות ראשונה- להתפיח בטמפ? חדר חמה של עד 25 מעלות כשעתיים לפחות. לעצב צורה ולהתפיח שוב כחצי שעה. אפשרות שניה - להתפיח בטמפ? מבוקרת במקרר עד 24 שעות. לעצב צורה ולתת מנוחה של כ-10 דקות. בשלב הזה יש שתי אפשרויות:
-
-
- אפשרות ראשונה:
-
- 1. על משטח השיש מפזרים קמח בנדיבות.מרטיבים מעט את הידיים וצובטים מהבצק חתיכות במשקל 100 גר? (אם מניחים את הכלי עם הבצק על משקל, אפשר לאפס ולראות בכל פעם ירידה של 100 גר?) ומניחים על המשטח המקומח.
-
- 2. בעזרת שפכטל/ פלטה רחבה/ סכין מטבח גדולה/ סרגל מתכת מגלגלים את החתיכות עד שהן עטופות מכל צידיהן בקמח. נותנים לבצק מנוחה קלה.
-
- 3. מפנים החתיכה אלי חוץ לפתוח במתיחה קלה עד קבלת צורה אובלית ארוכה. נותנים שוב מנוחה קלה.
-
- 4. מברישים את הקמח המיותר שמעל הבצק. מניחים בעדינות על תבנית לא מרופדת (או למי שיש על אבן שמוט) לתת מנוחה ומותחים מתיחה אחרונה שוב מהאמצע אלי חוץ. עם האצבעות לוחצים בעדינות ויוצרים גומות קטנות באמצע. משאירים שוליים רחבים וגבוהים ללא גומות. מרססים מעט מים מעל או מעט ספרי שמן. מקשטים בעשבי תיבול (טימין, רוזמרין, מרווה ודומיהם) ולבזוק מעט מלח גס/ ים אטלנטי.
-
- אפשרות שניה:
-
- 1. יוצקים שמן זית בכמות נדיבה על משטח השיש. מניחים את כל הבצק מעל ולחתוך שוב עד כמה שניתן, חתיכות שוות בגודלן. מבצעים את אותן המתיחות עם המנוחות כמו באפשרות הראשונה.
-
- 2. מניחים על תבנית שנמשחה בשמן זית או בתרסיס שמן.
-
-
- אפיה:
- 1. מחממים מראש תנור ל- 220 מעלות במצב טורבו. אופים במשך 10 דקות בשלב התחתון (עד להשחמה מלאה של השוליים). בגמר האפיה להעביר מיד לרשת צינון ומורחים שמן זית בנדיבות. אוכלים רותח ונהנים מכל ביס!