סלט ארטישוק, סלקים אפויים בבלסמי עם רוקט
סלט מקורי עם ירקות אפויים של מסעדת פופינה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 8 ארטישוק נקיים טריים או מקופסת שימורים איכותית
- 2 סלקים גדולים
- 2 חופני רוקט נקיים
- 1 בצל גדול
- 4 כפות שמן זית
- 3 כפות חומץ בלסמי
- ¼ כוס אגוזי לוז קלויים וקצוצים
- מלח ופלפל
אופן ההכנה
- 1.מחממים תנור מראש ל180 מעלות ואופים את הסלקים כשעה עד לריכוך.
- 2.מקלפים את הסלקים, חותכים לחצי ואז חותכים כל חצי לפרוסות עבות ומניחים בצד.
- 3.מחממים 4 כפות שמן זית במחבת רחבה, משחימים את הבצל קלות ומוסיפים את הארטישוקים כשהם חתוכים לרבעים ומשחימים אותם קלות.
- 4.מוסיפים את הסלקים האפויים ואת חומץ הבלסמי ומבשלים על אש נמוכה כ-2 דקות נוספות.
- 5.מצננים מעט אך לא מקררים.
- 6.מוסיפים את הרוקט, מערבבים ומתקנים תיבול במידת הצורך. מוסיפים את אגוזי הלוז ומגישים.