אורז ירוק
אורז בסמטי מלא בעשבי תיבול, בדיוק כמו שמכינים הפרסים. פטרוזיליה, נענע, בזיליקום וכוסברה יתקבלו בשמחה. מתאים לימים הראשונים של ניקוי רעלים.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- כוס אורז בסמטי
- 1/2 1 כוסות מים
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 צרור עלי פטרוזיליה
- עלים מ-2 ענפי בזיליקום
- עלים מ-2 ענפי נענע
- שמיר
אופן ההכנה
- 1. מכניסים את האורז לסיר מוסיפים מים ומלח, מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה כ-14 דקות.
- 2. מכבים את האש. משאירים מכוסה בסיר עוד כ-5 דקות.
- 3. במקביל, קוצצים את עשבי התיבול וכשהאורז מוכן מערבבים היטב עם עשבי התיבול.
- 4. מגישים לשולחן. אפשר לאכול גם קר.