אורז מנגולד חמוץ
אורז חמצמץ, חריף ומריר, הכל בצלחת אחת. המנגולד מעניק את מרירותו, הלימון את החמצמצות, ופלפל השאטה את החריפות. מתאים לימים הראשונים של ניקוי רעלים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- כוס אורז מלא ארוך
- 1/4 2 כוסות מים
- 1/2 כפית מלח
- 3-4 ס"מ שורש כורכום מגורד או כפית שטוחה אבקת כורכום
- חופן עירית
- צרור מנגולד קצוץ, ללא החלקים הלבנים
- 1/2 כפית פלפל שאטה גרוס
- 2 כפות מיץ לימון
אופן ההכנה
- 1. מכניסים את האורז לסיר, מוסיפים מים, עירית, מלח ואת הכורכום. מכסים, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כ-40 דקות. מכבים את האש.
- 2. במקביל, מחממים מחבת ומאדים את המנגולד עד שמתכווץ ומתרכך. מוסיפים פלפל שאטה ומערבבים כדקה.
- 3. מגישים על האורז וסוחטים מיץ לימון.