סלט איטריות זכוכית ואפונת שלג
מתכון פשוט של יונתן בורוביץ' מקפה 48
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 500 גרם אפונת שלג טריה ונקייה פרוסה לרצועות דקות
- שקית איטריות שעועית
- 2 מלפפונים חתוכים לגפרורים דקים
- 1/2 כוס בוטנים קלויים
- לרוטב:
- 3 שיני שום כתושות
- 1/2 ס"מ שורש ג'ינג'ר מגורר
- צ'ילי אדום קצוץ ללא גרעינים
- כף דבש
- 2 כפות חומץ אורז
- 4 כפות סויה
אופן ההכנה
- 1. מניחים את אטריות השעועית בקערה ושופכים מלוא החופן קומקום מים חמים. מוודאים שכל האיטריות מכוסות במים ומניחים לאטריות להתבשל 15 דקות.
- 2. מעבירים למסננת, שוטפים במים קרים ומייבשים.
- 3. מחזירים את האטריות לקערה יבשה ומוסיפים את שאר החומרים. מערבבים ומגישים