אפונת שלג מוקפצת עם סויה, לימון ושמן זית
יונתן בורוביץ', שף מסעדת קפה 48 במתכון קל להכנה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 500 גרם אפונת שלג טריה נקייה ומקולפת מן הסיב בצדדים
- 1/2 כוס סויה מאיכות טובה
- 2 כפות מיץ לימון
- 1/4 כוס שמן זית איכותי
- חופן פלפל שחור גרוס טרי
- כף שמן שומשום
אופן ההכנה
- 1. מביאים סיר מים רחב לרתיחה.
- 2. ליד, מחממים מחבת רחבה (או ווק) על אי בינונית ומוסיפים את שמן הסומסום.
- 3. כשהמים רותחים מניחים בעדינות את האפונה וחולטים למשך 30 שניות.
- 4. מעבירים מיד מהסיר לווק החם (בזהירות), ומקפיצים במשך 30 שניות נוספות.
- 5. מנמיכים את האש מוסיפים את הסויה, שמן הזית ומיץ הלימון. מערבבים בעדינות ומגישים.