ריזוטו גריסי פנינה ואפונת שלג
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 כוס גריסי פנינה מושרים במים כשעה ועד לילה
- 30 גרם חמאה
- כף שמן
- 1/2 גבעול כרישה קצוץ או 1 בצל קצוץ
- 1 כפית טימין
- 2 כוסות מרק ירקות צח או מים רותחים
- מלח ופלפל שחור טחון טרי
- מיץ וקליפה מגורדת מלימון אחד
- חבילת אפונה סינית חתוכה גס
- מעט גבינת פרמזן מגוררת
אופן ההכנה
- 1. משרים את גריסי הפנינה במים החל משעה ועד לילה שלם במים.
- 2. מחממים סיר עם חמאה ושמן ומאדים כרישה או בצל. מוסיפים גריסי פנינה ומאדים יחד תוך כדי ערבוב. יוצקים מיץ לימון וקליפת לימון מגורדת ומאדים.
- 3. מוסיפים 2 כוסות מרק או מים רותחים, טימין, מלח ופלפל. מכסים ומבשלים 25 דקות.
- 4. כשהגריסים מתחילים להתרכך ונשארת רק התנגדות קלה מוסיפים את האפונה, מערבבים ומוסיפים פרמזן לפני ההגשה או בצלחת.
- גיוון: מחליפים את הלימון ב-1/3 כוס יין לבן.