טיל תירס
מנה מופלאה של תירס על הגריל עם חמאה ופפריקה חריפה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- תירס
- צלחת גדולה עם גבינת פקורינו מגוררת
- 50 גרם חמאה נמסה במקום חם ומברשת רק למטרה זו
- כלי קטן עם פפריקה חריפה גרוסה או אבקת "טוגאראשי" יפנית
- קערה כדי לנקות מעליה את התירס
- נייר אלומיניום מקופל לארבעה בגודל 25 X 25 ס"מ בערך
- אפשר - מקלות אכילה סיניים
אופן ההכנה
- 1. קולים את התירס בקליפתו, עם העלים כעשר דקות עד שהוא משחים מעט מכל הצדדים.
- 2. מצננים עד שנוח לגעת, מנקים את העלים כלפי מטה בלי לתלוש.
- 3. מרחיקים "זקן" ובודקים שאין מזיקים. מניחים על הגריל להשחמה קלה נוספת.
- 4. מניחים על ריבוע נייר האלומיניום ומברישים בחמאה בלי קמצנות.
- 5. בוזקים פקורינו מעל הצלחת. בוזקים פפריקה גרוסה טוגאראשי בנדיבות, לפי הסועד.
- 6. להגשה יותר נקייה מסירים את העלים, נועצים בכוח מקל אכילה בתחתית התירס עד שהוא יציב, מגלגלים בחמאה ובוזקים מה שבוזקים, ומגישים כך.