טיל תירס

מנה מופלאה של תירס על הגריל עם חמאה ופפריקה חריפה

מתכון מאת: צחי בוקששתר, מערכת וואלה!
יום העצמאות צמחוני. אפיק גבאי
יום העצמאות צמחוני

מצרכים

  • תירס
  • צלחת גדולה עם גבינת פקורינו מגוררת
  • 50 גרם חמאה נמסה במקום חם ומברשת רק למטרה זו
  • כלי קטן עם פפריקה חריפה גרוסה או אבקת "טוגאראשי" יפנית
  • קערה כדי לנקות מעליה את התירס
  • נייר אלומיניום מקופל לארבעה בגודל 25 X 25 ס"מ בערך
  • אפשר - מקלות אכילה סיניים

אופן ההכנה

  • 1. קולים את התירס בקליפתו, עם העלים כעשר דקות – עד שהוא משחים מעט מכל הצדדים.
  • 2. מצננים עד שנוח לגעת, מנקים את העלים כלפי מטה בלי לתלוש.
  • 3. מרחיקים "זקן" ובודקים שאין מזיקים. מניחים על הגריל להשחמה קלה נוספת.
  • 4. מניחים על ריבוע נייר האלומיניום ומברישים בחמאה בלי קמצנות.
  • 5. בוזקים פקורינו מעל הצלחת. בוזקים פפריקה גרוסה טוגאראשי בנדיבות, לפי הסועד.
  • 6. להגשה יותר נקייה – מסירים את העלים, נועצים בכוח מקל אכילה בתחתית התירס עד שהוא יציב, מגלגלים בחמאה ובוזקים מה שבוזקים, ומגישים כך.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully