שיפודי תפוחי האדמה של בלאק
צחי בוקששתר מעניק את המתכון של מסעדת בלאק לשיפודים קטנים עם תפוחי אדמה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 ק"ג תפוחי אדמה קטנים עגולים "למיקרו" או פריזיאן
- גבעול רוזמרין, גבעול טימין
- שיפודי עץ
- 3 כפות שמן זית
- מעט מלח גס
אופן ההכנה
- . את שיפודי העץ משרים במים, במקרר, לפחות שעה. כך הם נשטפים מהעמילנים שמכסים אותם, וסופגים לחות שעוזרת להם לא להישרף.
- 2. את תפוחי האדמה שוטפים ומניחים בסיר, ממליחים, מוסיפים את עשבי התיבול ומבשלים על אש בינונית עשרים דקות בערך, עד שתפוחי האדמה מתחילים להתרכך. מצננים במי הבישול.
- 3. משפדים 3 5 תפוחי אדמה על כל שיפוד, מברישים בשמן זית, בוזקים מלח ומניחים בצד.
- 4. לפני ההגשה, קולים בגריל לצבע שחום מעט, ומגישים.