פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      קרפ ברוטב טופי

      קרפ פשוט וטעים מחיטה מלאה, שנטבל ברוטב טופי מתוק וקרמלי

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      צילום, הפקדה ובימוי: prima films

      מצרכים

      • 120 גרם קמח לבן
      • 80 גרם קמח חיטה מלא
      • 220 מ"ל חלב
      • 2 ביצים
      • 50 גרם סוכר
      • לרוטב הטופי:
      • 100 גרם סוכר
      • 200 מ"ל שמנת מתוקה
      • קורט מלח

      אופן ההכנה

      • 1. מכינים את רוטב הטופי: מחממים מחבת ומניחים בה שליש מכמות הסוכר.
      • 2. כשהסוכר נמס והופך לקרמל בהיר מוסיפים את שאר הסוכר בהדרגה תוך נענוע של המחבת עד שהקרמל בגוון חום בהיר.
      • 3. מוסיפים את השמנת בהדרגה, מגבירים את האש ומערבבים במטרפה.
      • 3. מביאים לרתיחה, מערבבים ובוזקים מעט מלח. מסננים ומניחים להתקרר.
      • 4. מכינים את התערובת: מערבבים את כל מרכיבי הקרפ בקערה – עדיף עם בלנדר יד, עד קבלת תערובת אחידה. משמנים במעט חמאה ובעזר מצקת יוצקים למחבת טלפון שכבה דקה. כשהקרפ משחים מעט, הופכים. מוציאים להתקרר. חוזרים על הפעולה עד שהמסה נגמרת.
      • 5. מגישים לצד רוטב טופי או טובלים כל קרפ ברוטב.

      עוד מתכוני פנקייק

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -