מתכונים חמים

קרפ ברוטב טופי

קרפ פשוט וטעים מחיטה מלאה, שנטבל ברוטב טופי מתוק וקרמלי

מתכון מאת: יואב בלימן, מערכת וואלה! NEWS
  • 30 דקות סה"כ

  • דרגת קושי בינונית

(צילום, הפקדה ובימוי: prima films

מחשבון המרות

מצרכים

  • 120 גרם קמח לבן
  • 80 גרם קמח חיטה מלא
  • 220 מ"ל חלב
  • 2 ביצים
  • 50 גרם סוכר
  • לרוטב הטופי:
  • 100 גרם סוכר
  • 200 מ"ל שמנת מתוקה
  • קורט מלח

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את רוטב הטופי: מחממים מחבת ומניחים בה שליש מכמות הסוכר.
  • 2. כשהסוכר נמס והופך לקרמל בהיר מוסיפים את שאר הסוכר בהדרגה תוך נענוע של המחבת עד שהקרמל בגוון חום בהיר.
  • 3. מוסיפים את השמנת בהדרגה, מגבירים את האש ומערבבים במטרפה.
  • 3. מביאים לרתיחה, מערבבים ובוזקים מעט מלח. מסננים ומניחים להתקרר.
  • 4. מכינים את התערובת: מערבבים את כל מרכיבי הקרפ בקערה – עדיף עם בלנדר יד, עד קבלת תערובת אחידה. משמנים במעט חמאה ובעזר מצקת יוצקים למחבת טלפון שכבה דקה. כשהקרפ משחים מעט, הופכים. מוציאים להתקרר. חוזרים על הפעולה עד שהמסה נגמרת.
  • 5. מגישים לצד רוטב טופי או טובלים כל קרפ ברוטב.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully