וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קרפ ברוטב טופי

קרפ פשוט וטעים מחיטה מלאה, שנטבל ברוטב טופי מתוק וקרמלי

מתכון מאת: יואב בלימן, מערכת וואלה

צילום, הפקדה ובימוי: prima films

מצרכים למתכון

  • 120 גרם קמח לבן
  • 80 גרם קמח חיטה מלא
  • 220 מ"ל חלב
  • 2 ביצים
  • 50 גרם סוכר
  • לרוטב הטופי:
  • 100 גרם סוכר
  • 200 מ"ל שמנת מתוקה
  • קורט מלח

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את רוטב הטופי: מחממים מחבת ומניחים בה שליש מכמות הסוכר.
  • 2. כשהסוכר נמס והופך לקרמל בהיר מוסיפים את שאר הסוכר בהדרגה תוך נענוע של המחבת עד שהקרמל בגוון חום בהיר.
  • 3. מוסיפים את השמנת בהדרגה, מגבירים את האש ומערבבים במטרפה.
  • 3. מביאים לרתיחה, מערבבים ובוזקים מעט מלח. מסננים ומניחים להתקרר.
  • 4. מכינים את התערובת: מערבבים את כל מרכיבי הקרפ בקערה – עדיף עם בלנדר יד, עד קבלת תערובת אחידה. משמנים במעט חמאה ובעזר מצקת יוצקים למחבת טלפון שכבה דקה. כשהקרפ משחים מעט, הופכים. מוציאים להתקרר. חוזרים על הפעולה עד שהמסה נגמרת.
  • 5. מגישים לצד רוטב טופי או טובלים כל קרפ ברוטב.
  • ארוחה משפחתית: קרפ ברוטב טופי

  • קרפים במילוי פרג וגבינה

  • קרפ עוגת גבינה

  • פנקייק צרפתי ‏(קרפ‏) קלאסי - מתכון בסיסי

  • קייזרשמרן

  • פנקייק בננה-קוקוס-חלבה

  • בלינצ'ס פרג

  • פנקייק בננות ללא גלוטן

  • מופלטות למימונה

  • פנקייק מש קוריאני

  • פנקייק בננה

  • בלי גלוטן - דוסה הודית

  • קרפ חלבי כשר לפסח

  • וופל בלגי מלוח עם גבינות

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully