גזר ובטטה על אורז לבן
מנה קלילה וטעימה שמתאימה גם לימים של ניקוי רעלים. הצבע הכתום שמעניקות הבטטות והגזרים גורם להכל להיראות צבעוני ושמח במיוחד.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-2 מנות:
- 2 בטטות גדולות
- 4 גזרים גדולים
- 2 כפות שמן זית
- מעט מלח גס
- ענף טימין
- ענף רוזמרין
- להגשה:
- אורז לבן
אופן ההכנה
- 1.מחממים תנור ל-220 מעלות.
- 2.קולפים את הבטטה וקוצצים לקוביות קטנטנות של 1 ס"מ. מערבבים עם כף שמן זית, מתבלים ב-1/2 כפית מלח גס, מעט טימין ורוזמרין. מניחים על מגש מרופד נייר אפייה ומכניסים לתנור.
- 3.קולפים את הגזרים ופורסים לפרוסות לא אחידות. אפשר גם פשוט לרבעים. מערבבים עם כף שמן זית, מתבלים ב-1/2 כפית מלח גס, מעט טימין ורוזמרין. מניחים על מגש נפרד מרופד נייר אפייה ומכניסים לתנור.
- 4. אופים תוך כדי ערבוב כ-30 דקות או עד שהבטטה והגזר רכים.
- 5. מגישים את התבשיל על אורז לבן.