בטטה עם עירית על אורז אדום
בטטה מנחמת עם טריק שמזכיר לביבות אמיתיות, היוצרת מנה שאי אפשר לעמוד בפניה. מתאים לארוחת ערב מושקעת, וגם לימים של ניקוי רעלים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 כפית שמן זית
- כוס אורז אדום
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 2 כוסות מים
- 6 בטטות קטנות
- 1/2 ק"ג מלח גס
- צרור עירית קצוץ
אופן ההכנה
- 1.מחממים תנור ל-220 מעלות.
- 2.מפזרים בתבנית אפיה את המלח הגס. שוטפים את הבטטות היטב ומייבשים עם מגבת נייר. מניחים על המלח ואופים בתנור כ-40 דקות או עד שרך לחלוטין.
- 3.במקביל מכינים אורז: בסיר מחממים שמן זית, מוסיפים את האורז והמלח ומערבבים. מוסיפים מים ומביאים לרתיחה, מבשלים על אש קטנה כ-40 דקות. סוגרים את האש ומשאירים מכוסה עוד 5 דקות.
- 4.מגישים על צלחת אורז, פותחים את הבטטה ומפזרים עליה עירית.