פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      קישואים עגולים ממולאים במג'דרה כוסמת ועדשים כתומות

      מנה משביעה ובריאה עם ערכים תזונתיים גבוהים

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      מתכוני קישואים של חוות הצוק (אפיק גבאי)
      מתכוני קישואים של חוות הצוק (אפיק גבאי)

      מצרכים

      • 6-10 קישואים עגולים
      • 3 בצלים גדולים פרוסים דק
      • 1/4 כוס שמן
      • 1 כוס כוסמת
      • 1/2כפית כמון
      • כפית בהרט
      • 1/4 כפית קינמון טחון
      • 1/2 כפית מלח
      • 1/12 כוס מים רותחים
      • 1/2 כוס עדשים כתומות שלמות
      • אחרי הבישול:
      • שמן זית
      • מלח/פלפל
      • 1 כף חומץ בן יין לבן
      • 1/2 כפית סוכר אופציונלי
      • להגשה:
      • יוגורט עיזים/טחינה

      אופן ההכנה

      • 1. הקישואים: חותכים את החלק העליון של הקישואים כשני ס"מ מתחת לקו של הגבעול ושומרים אותה לסגירה בהמשך.
      • 2. עם כפית קטנה (או כפית פריזיין) מרוקנים את הקישוא. במילוי אפשר להשתמש במתכון הגספצ'יו, כמילוי לפשטידה, כתוספת לאורז או לסלט.
      • 3. בוזקים מלח, פלפל ושמן זית ואופים את הקישואים ואת החלק העליון שהסרנו בחום של 180 מעלות למשך 8 דקות ומצננים.
      • 4. סלט כוסמת ועדשים כתומות: מעלים על האש סיר בינוני מלא במים ומביאים לרתיחה.
      • 5. מטגנים את הבצל בשמן בסיר נפרד עד להשחמה על אש נמוכה תוך כדי ערבוב. מוסיפים את הכוסמת ומטגנים למשך ארבע דקות תוך כדי ערבוב.
      • 6. מוסיפים את התבלינים והמלח וקולים כדקה נוספת.
      • 7. מוסיפים את המים הרותחים ומבשלים למשך 15 דקות על אש נמוכה כשהסיר מכוסה. טועמים. אם הכוסמת קצת קשה מוסיפים כרבע כוס מים. עדיף לא לבשל את הכוסמת יתר על המידה. כשהתבשיל מוכן פורסים על מגש כדי שיתקרר מהר.
      • 9. בישול העדשים כתומות: חשוב לקנות עדשים כתומות שלמות ולא עדשים חצויות (הן מתפרקות מהר יותר). המטרה היא לבשל את העדשים כך שהן ישמרו על הצבע הכתום, יישארו מעט קשות לנגיסה ושלמות. הכינו מראש מסננת עם חורים קטנים בכיור. מוסיפים לסיר עם מים רותחים את חצי כוס העדשים הכתומות.(אפשר לבשל יותר ולהשתמש לסלטים אחרים). מבשלים בין 3-5 דקות במים רותחים טועמים מדי פעם שהעדשים הגיעו לרמת אל דנטה.
      • 5. מורידים מהאש למסננת. שוטפים את העדשים במים קרים תוך כדי ערבוב עם כף עד שהעדשים קרות. משאירים במסננת כך שכל המים יטפטפו (טיפ - ערבבו את העדשים עם כף כך שכל המים באמת יצליחו לטפטף).
      • 6. המילוי: מערבבים את העדשים והכוסמת. מתבלים בשמן זית מלח פלפל חומץ ומעט סוכר.טועמים ומתקנים תיבול עם מעט כמון ובהרט, מלח ופלפל עד שהטעם מאוזן.
      • ממלאים את הקישואים ומכסים עם חלקם העליון. אפשר להגיש עם יוגורט עיזים (או לטבעונים עם טחינה עדינה בצד).

      עוד מתכוני ממולאים וכבושים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -