קישואים ואפונה בלימון ונענע
טעים לצד כל פחמימה "לבנה" (אורז, בורגול, קינואה, קוסקוס ואפילו פירה) ויכול להשתלב נפלא גם עם פסטה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ½ כף שמן זית
- ½ בצל מקולף, חצוי ופרוס דק
- 2 קישואים או זוקיני קטנים פרוסים (או חצויים לאורך, ופרוסים אלכסונית)
- 1 כוס אפונה ירוקה חלוטה במים רותחים כ-2 דקות
- ¼ כפית מלח
- 1 כף מיץ לימון טרי + כפית קליפת לימון מגוררת
- חופן נענע טריה קצוצה או כף נענע יבשה
אופן ההכנה
- 1. מחממים היטב סיר קטן או מחבת רחבה. מוסיפים את השמן.
- מזהיבים רצועות בצל על להבה בינונית-נמוכה.
- 2. מחזירים לאש גבוהה ומוסיפים את פרוסות הקישואים. מקפיצים קלות, עד שהם נצרבים.
- 3. מוסיפים אפונה, מלח ומיץ לימון. מערבבים ומסירים מהאש. מוסיפים נענע, מערבבים קלות ומגישים.