סלט לבבות חסה אגסים מקורמלים וקממבר
סלט לבבות חסה אגסים מקורמלים וקממבר, מתכון של השף קובי בכר ממסעדות מלון ממילא בירושלים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 500 לבבות חסה (העלים הפנימיים של החסה) שטופה
- 100 גרם גבינת קממבר פרוסה
- אגסים מקורמלים
- 2 אגסים קלופים, נקיים מהגרעינים וחתוכים לשמניות
- 200 גר סוכר
- 100 מ"ל מרטיני
- 40 גרם חמאה
- ויניגרט הדרים
- 100 מ"ל שמן זית
- 25 מ"ל חומץ יין לבן
- 50 מ"ל מיץ לימון
- 50 מ"ל מיץ תפוזים
- 50 גר' דבש
- מלח
אופן ההכנה
- 1. לאגסים: במחבת רחבת שוליים מחממים את הסוכר ועל חום נמוך מאפשרים לו להפוך לקרמל. מיד כשמתקרמל מוסיפים את המרטיני ולאחר מכן את האגסים.
- 2. כאשר האגסים מקבלים צבע חום בהיר מוסיפים גם את החמאה ומערבבים כל הזמן עד שהקרמל עוטף את האגסים.
- 3. לוויניגרט הדרים: בקערת ערבוב מחברים את כל מרכיבי הויניגרט וטורפים היטב עד לקבלת מרקם אחיד.
- 4. בהגשה: מתבלים את עלי החסה בויניגרט, מניחים בקערת הגשה ומוסיפים קממבר ואגסים.