סלט חסה ברוטב דבש
המתכון באדיבות "יד מרדכי".
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לסלט:
- ½ חסה מסולסלת
- ½ חסה אדומה
- 1 חופן עלי "ביבי לטס"
- 1 תפוז חתוך לפילה
- חזה אווז
- ¼ כוס דבש
- 1 כפית מרגרינה בטעם חמאה
- לרוטב:
- ¼ כוס שמן זית
- מיץ מ ½ לימון
- 2 כפות דבש
- 1 כפית חרדל דיז'ון גרגירים
- קמצוץ מלח
- קמצוץ פלפל
אופן ההכנה
- 1. מחממים במחבת כבדה את הדבש והמרגרינה בטעם חמאה, מניחים במחבת את פילה התפוז ומטגנים עד למצב קרמלי, מוציאים ומניחים על רשת לקירור.
- 2. באותה מחבת, מחממים ומניחים את חזה האווז, כאשר העור כלפי מטה ומטגנים כ 8 דקות או עד שהבשר נהיה ורוד, הופכים לצד שני לדקה נוספת.
- 3. מערבבים את עלי החסה השטופים ומיובשים ומניחים על צלחת הגשה בערמה גדולה ויפה.
- 4. מכניסים את כל מרכיבי הרוטב לקערה, מערבבים היטב, ויוצקים על החסה ומפזרים את פילה התפוז.
- 5. חותכים את חזה האווז לרצועות אלכסוניות ומניחים מעל החסה בצורה יפה.