סלט חסה עם שומשום
מתכון מתוך הספר "כל ארוחה חגיגה" של דידי דמרר
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ½ ראש חסה ערבית, שטופה ומנוגבת
- 2 כוסות עגבניות שרי
- 1 בצל יבש, פרוס דק
- 2 כפות זרעי שומשום
- לרוטב שומשום:
- 3 כפות טחינה גולמית
- 8 כפות מים
- 2 כפות חומץ הדרים
- 1 כפית שום כתוש
- 1 כף רוטב סויה
- 1 כפית שמן שומשום (לא הכרחי אבל מוסיף מאוד)
אופן ההכנה
- 1. חותכים על עלי החסה לרצועות דקות ומניחים בקערת הגשה. חוצים חלק מעגבניות השרי ומניחים את כולן מעל.
- 2. מפרידים את טבעות הבצל ומפזרים מעל, ומעליהן מפזרים את זרעי השומשום.
- 3. שמים את כל חומרי הרוטב בצנצנת בעלת מכסה הנסגר היטב ומנערים יחד עד שהתערובת אחידה.
- 4. יוצקים את הרוטב על הסלט.