פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      סלט ויאטנמי במיסו עלי גפן

      סלט מרענן וטעים עם רוטב על בסיס מיסו ועלי גפן, שניתן לשמור במקרר מעל חודש

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      סלט ואטנמי במיסו עלי גפן של שחף שבתאי (דרור עינב)
      סלט ואטנמי במיסו עלי גפן של שחף שבתאי (דרור עינב)

      מצרכים

      • לסלט:
      • נבטים
      • 3 גזרים פרוסים לז'וליינים
      • 2-3 קולורבי פרוסים לז'וליינים
      • 3 צנוניות פרוסות לטבעות
      • צ'ילי טרי לפי הטעם
      • עלי כוסברה טריים
      • צרור עירית חתוך גס
      • לרוטב מיסו עלי גפן:
      • 100 גרם מיסו
      • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
      • 250 גרם (1 כוס) סאקה
      • 50 גרם (2 כפות) דבש
      • 160 גרם עלי גפן טריים או משומרים (במידה ומשתמשים במשומרים חשוב להשרות אותם לילה לפני כדי להוציא את המליחות )
      • 200 מ"ל (3/4 כוס) שמן שומשום
      • 200 מ"ל שמן סויה

      אופן ההכנה

      • 1. הכנת הרוטב: מכניסים לסיר את המיסו, הסוכר, הסאקה והדבש ומבשלים על אש גבוהה עד לרתיחה. ומסירים מהאש. מכניסים את הרוטב לקירור במקרר.
      • 2. כשהרוטב קר מכניסים אותו לבלנדר יחד עם עלי הגפן וטוחנים. לאחר שהתערובת טחונה היטב מתחילים לזלף את שמן השומשום ושמן הסויה עד לקבלת מרקם אחיד. אפשר לשמור בצנצנת סגורה במקרר עד חודש.
      • 3. הרכבת הסלט: מכניסים את כל הירקות לקערה וממש לפני ההגשה מזלפים מעט מהרוטב המיסו של עלי הגפן ומגישים.

      עוד מתכוני סלטים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -