צבעוני ושמח: סלט בורגול וסלק

סלט קליל ומלא בערכים תזונתיים שאפשר להגיש כתוספת חגיגית או לקחת לעבודה כארוחה שלמה. מוסיפים המון ירוקים קצוצים, שקדים קלויים, חמוציות ומתענגים

מתכון מאת: מערכת וואלה!
(צילום: בבושקה הפקות)

מצרכים

  • ל-4-5 מנות:
  • 1 כוס בורגול גס או בינוני
  • חופן זיתים שחורים, מגולענים
  • חופן קטן חמוציות מיובשות או צימוקים שחורים
  • חופן קטן שקדים פרוסים דק
  • חופן עלי נענע, קצוצים גס
  • חופן עלי פטרוזיליה, קצוצים גס
  • 4 כפות סלט סלק מוכן
  • מיץ לימון טרי ושמן זית, לתיבול
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם

אופן ההכנה

  • 1.לבורגול גס: מרתיחים 1.5 כוסות מים בסיר קטן, מוסיפים את הבורגול ומבשלים על להבה נמוכה כ-5 דקות. מכבים את האש וממתינים 15 דקות, עד שהבורגול סופג את כל הנוזלים (אפשר גם לבשל כמו פסטה עם הרבה מים ולסנן).
  • לבורגול בינוני: שמים את הבורגול בקערה ויוצקים עליו מים חמים עד לכיסוי של 2 ס"מ מעל גובה הגרגרים. מכסים עם צלחת ומשרים 10 דקות או עד שהבורגול מתרכך.
  • 2.קוצצים את הזיתים.
  • 3.קולים את השקדים במחבת יבשה מעל להבה בינונית, 2-3 דקות או עד הזהבה.
  • 4.מעבירים את הבורגול המוכן בעודו חמים לקערה גדולה ומוסיפים את כל המצרכים קוביות הסלק, עשבי התיבול, הזיתים,החמוציות ואת רוב השקדים.
  • 5. מערבבים ומתבלים במלח, פלפל, שמן זית ומיץ לימון לפי הטעם.
  • 6.מגישים מיד ומעטרים במעט שקדים קלויים.
  • סלט חצילים ורימונים

  • תבשיל גרגרי חומוס פיקנטי

  • בטטה קסביה עם תרד טורקי וזיתים

  • סלט עגבניות עם עמבה

  • רביולי קראנץ'

  • סלט בורגול עם אנשובי

  • סלט שעועית מקסיקני

  • אורז בר עם פטריות יער

  • טאבולה כרובית ורימונים

  • סלט חם מעלי עולש מצוי

  • סלט בורגול עם ירקות צלויים

  • סלט פסטה עם בטטה ועדשים

  • חצילים בתנור ברוטב טחינה אסייתי

  • סלט ירקות צלויים על פחמים

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully