- 1.לבורגול גס: מרתיחים 1.5 כוסות מים בסיר קטן, מוסיפים את הבורגול ומבשלים על להבה נמוכה כ-5 דקות. מכבים את האש וממתינים 15 דקות, עד שהבורגול סופג את כל הנוזלים (אפשר גם לבשל כמו פסטה עם הרבה מים ולסנן).
- לבורגול בינוני: שמים את הבורגול בקערה ויוצקים עליו מים חמים עד לכיסוי של 2 ס"מ מעל גובה הגרגרים. מכסים עם צלחת ומשרים 10 דקות או עד שהבורגול מתרכך.
-
- 2.קוצצים את הזיתים.
-
- 3.קולים את השקדים במחבת יבשה מעל להבה בינונית, 2-3 דקות או עד הזהבה.
-
- 4.מעבירים את הבורגול המוכן בעודו חמים לקערה גדולה ומוסיפים את כל המצרכים קוביות הסלק, עשבי התיבול, הזיתים,החמוציות ואת רוב השקדים.
-
- 5. מערבבים ומתבלים במלח, פלפל, שמן זית ומיץ לימון לפי הטעם.
-
- 6.מגישים מיד ומעטרים במעט שקדים קלויים.