וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פטריות צלויות בטריאקי

מנה פשוטה וכובשת של פטריות צלויות עם טריאקי ובצל ירוק

מתכון מאת: מירה רום-פלאי, מערכת וואלה

פטריות צלויות בטריאקי של אורלי פלאי. צילום:
נמרוד סונדרס, נמרוד סונדרס
פטריות צלויות בטריאקי של אורלי פלאי/צילום: נמרוד סונדרס

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • 2 סלסילות פטריות – אחת חורש ואחת שמפיניון פרוסות
  • 4 גבעולי בצל ירוק קצוצים (חלק ירוק וחלק לבן בנפרד)
  • 1 כף שמן
  • 1 שן שום כתושה
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 2 כפות טריאקי
  • 1 כפית רוטב צ'ילי חריף או מתוק – תלוי בכם, לא חובה
  • 1/2 צרור כוסברה מופרד לעלים

אופן ההכנה

  • 1. מלהיטים את המחבת היטב, מוסיפים שמן ומאדים את החלק הלבן של הבצל הירוק עם שום. מוסיפים פטריות ונותנים להן להיצרב על התחתית של המחבת בלי לערבב יותר מדי כדי שיקבלו מכת חום הגונה.
  • 2. מתבלים במלח, פלפל, טריאקי וצ'ילי אם רוצים וכשהפטריות משחימות מוסיפים כוסברה ובצל ירוק ומורידים מהכיריים. אוכלים חם או בטמפ' החדר. מי שאוהב פטריות רכות מוזמן לכסות ולהניח למשך 5 דקות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully