דייקון ובאק צ'וי בציר יפני של סויה ומיסו
מתכון של השף יונתן בורוביץ' מקפה 48
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-2 מנות:
- 4 צנונים יפנים (דייקון) לבנים קלופים וחצויים לאורך
- 2 באק צ'וי (לא העלים, הירק השלם) חצויים לאורך
- 2 צנוניות גדולות נקיות מגוררות בפומפייה ומסוננות מנוזל
- 2 ליטר מים
- אצת קומבו
- שקיק אבקת דאשי
- כוס סויה מאיכות טובה
- 1/2 כוס מירין (יין בישול יפני)
- 1/4 כוס מיסו לבן
- כף שמן שומשום
אופן ההכנה
- 1. מביאים את המים לסף רתיחה. מוסיפים את אצת הקומבו מבשלים ללא רתיחה במשך 5 דקות. מוציאים את האצה מן המים ונפטרים ממנה. מוסיפים את הסויה, הדאשי, המירין והמיסו ומביאים לרתיחה קלה. מצמצמים בחצי ומוסיפים כף שמן סומסום.
- 2. מסדרים את הדייקון והבאק צ'וי בתבנית אפייה. מוזגים את הנוזל לתבנית ומכסים בנייר אפייה. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 15 דקות.
- 3. מעבירים את הירקות לצלחות הגשה, מעטרים בגרידת צנונית ומגישים.