כדורי עוף במעטפת בצק בירה
מנת נשנוש של ביסטרו הכובשים בתל אביב
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לבצק:
- 1/2 קילו קמח תופח
- 1/2 כפית מלח
- 200 מ"ל בירה
- תבלינים - לא חובה: כפית כמון/פפריקה /כוסברה טחונה
- לכדורי העוף:
- 1/2 קילו חזה עוף חתוך לקוביות של ס"מ
אופן ההכנה
- 1. מכינים את הבצק: מערבבים בקערה את הקמח, המלח והבירה עד שמתקבל בצק אחיד, לח ומעט דביק (אם צריך, אפשר להוסיף מים או לחילופין קמח כדי להגיע למרקם הרצוי) ומקררים במקרר.
- 2. מכינים את כדורי העוף: מחממים סיר עם שמן עמוק. ביד מקומחת לוקחים מעט בצק ומכניסים לתוכו מעט קוביות עוף, סוגרים ומהדקים למעין כדור. כשהשמן חם בטמפרטורה של 170 מעלות לערך מכניסים את כדורי העוף ומטגנים למשך 5- 4 דקות עד שהבצק מזהיב.