פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      במיה ים

      אסף שטרן, השף ממסעדת "המזללה" הנהדרת של מאיר אדוני, מכין תבשיל במיה יחיד במינו, בו משולבות גם קציצות דגים ברוטב עגבניות.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      מנות במיה של המזללה (אפיק גבאי)
      מנות במיה של המזללה (אפיק גבאי)

      מצרכים

      • ל- 3 מנות:
      • 1/2 קילו במיה
      • 1/2 קילו תרד
      • קציצות דגים (לכ-12 קציצות):
      • קילו תערובת דגים טחונה, גם דג בורי פשוט יתאים (טוחנים רק פילטים נקיים של דג)
      • 3 צרורות של פטרוזיליה קצוצה
      • 3 צרורות של כוסברה קצוצה
      • צרור עלי נענע קצוצים
      • 7 שיני שום כתושות
      • 3 בצלים קצוצים מוקפצים בשמן 2 דקות
      • 200 גרם צנוברים
      • כמון לפי הטעם
      • מלח
      • פלפל
      • פלפל שאטה קצוץ - לא חובה
      • מעט סוכר
      • לתבשיל עגבניות:
      • 2 עגבניות גדולות קלופות וקצוצות
      • 500 גרם בצל לבן קצוץ (כ-5 בצלים גדולים)
      • 7 שיני שום פרוסות
      • צ'ילי קצוץ לפי הטעם
      • 5 עלי מרווה

      אופן ההכנה

      • 1 . מערבבים את כל המסה של קציצות הדגים יחדיו ובודקים תיבול. אוהבי החריף יוכלו להוסיף פלפל שאטה קצוץ.
      • 2. יוצרים קציצות בגודל הרצוי ומעלים על מחבת עם שמן זית או על הגריל. מטגנים מכל צד כשתי דקות עד הזהבה. מעבירים נייר סופג.
      • 3. קוטמים את ראשי הבמיה ומטגנים במחבת נפרדת עם מעט שמן כחצי דקה.
      • 4. מכינים את הרוטב: מחממים בסיר מעט שמן זית, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שקיפות. מוסיפים את השום והצ'ילי, עלי המרווה, מערבבים ומוסיפים את העגבניות הקצוצות. מבשלים על אש נמוכה כשעה ומאזנים עם מלח, פלפל ומעט סוכר.
      • 5. מסדרים ברוטב את הקציצות המטוגנות, מוסיפים את הבמיה והתרד ומבשלים יחדיו רבע שעה לערך.

      עוד מתכוני דגים ומאכלי ים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -