סלט עגבניות
מתכון של מסעדת ויקי כריסטינה ברצלונה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- למנה אחת:
- 6 עגבניות שרי מכול צבע שיש (אפשר אדום, כתום, צהוב ומנומר) חצויות
- 1/4 בצל סגול קצוץ
- חופן קטן פטרוזיליה, נענע וכוסברה קצוצים דק
- רבע פלפל חריף ללא גרעינים קצוץ
- 1 צנונית פרוסה דק
- 3-4 זיתים שחורים ללא גרעינים קצוצים דק
- 30 גרם גבינת פטה
- לתיבול:
- 20 מ"ל שמן זית איכותי (2 כפות)
- מיץ מחצי לימון
- מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
- קרוטונים אפויים עם מעט שמן זית וטימין
אופן ההכנה
- 1. מערבבים יחד את מרכיבי הסלט למעט הגבינה ומתבלים בשמן זית ולימון.
- 2. את הקרוטונים מניחים בתחתית הצלחת ומעל את הסלט בתלולית. מעל מפוררים את גבינת הפטה ומגישים.