וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

חביתת עדשים

בדרך כלל אני עושה חביתות טבעוניות מקמח חומוס, אך את החביתה הזו אכלתי בארוחת בוקר טבעונית בקפה לנדוור והיא מאד מצאה חן בעיניי. והכי טוב: היא לא רק טעימה, אלא קלה מאוד להכנה.

מתכון מאת: פיליס גלזר, מערכת וואלה

ארוחת בוקר טבעונית בקפה לנדוור. צילום: אנטולי מיכאלו,
ארוחת בוקר טבעונית בקפה לנדוור/צילום: אנטולי מיכאלו

מצרכים למתכון

  • ל-4 חביתות:
  • 200 גרם קמח עדשים כתומות
  • קורט שמרי בירה
  • 3/4 כוס מים
  • 1/2 1 כוסות חלב סויה (או תחליף חלב אחר לא ממותק)
  • 2 גזרים מגורדים
  • 3 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כף בצל ירוק קצוץ
  • 1 כפית מחוקה מלח
  • 3 כפות שמן זית לכל חביתה

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים היטב בקערה את כל החומרים מלבד שמן הזית.
  • 2. מחממים שמן זית במחבת נון-סטיק ויוצקים את תערובת העדשים.
  • 3. מטגנים במשך כ-3 דקות עד שהצד התחתון משחים. הופכים ומטגנים על הצד השני במשך כ-3 דקות נוספות ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully