חביתת עדשים
בדרך כלל אני עושה חביתות טבעוניות מקמח חומוס, אך את החביתה הזו אכלתי בארוחת בוקר טבעונית בקפה לנדוור והיא מאד מצאה חן בעיניי. והכי טוב: היא לא רק טעימה, אלא קלה מאוד להכנה.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 חביתות:
- 200 גרם קמח עדשים כתומות
- קורט שמרי בירה
- 3/4 כוס מים
- 1/2 1 כוסות חלב סויה (או תחליף חלב אחר לא ממותק)
- 2 גזרים מגורדים
- 3 כפות פטרוזיליה קצוצה
- 1 כף בצל ירוק קצוץ
- 1 כפית מחוקה מלח
- 3 כפות שמן זית לכל חביתה
אופן ההכנה
- 1. מערבבים היטב בקערה את כל החומרים מלבד שמן הזית.
- 2. מחממים שמן זית במחבת נון-סטיק ויוצקים את תערובת העדשים.
- 3. מטגנים במשך כ-3 דקות עד שהצד התחתון משחים. הופכים ומטגנים על הצד השני במשך כ-3 דקות נוספות ומגישים.