וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מיני-ביסקוויט מהיר

בין עוגייה ללחמנייה, ה"ביסקיט" האלו ממש, אבל ממש, מתאימים בליווי תה או קפה למפגש 5:00 אחר הצהרים. מומלץ, אך לא הכרחי, להגיש חמים.

מתכון מאת: פיליס גלזר, מערכת וואלה

מתכוני ג'ינג'ר של פיליס גלזר. נמרוד סונדרס
מתכוני ג'ינג'ר של פיליס גלזר

מצרכים למתכון

  • ל-20 יחידות (או יותר, תלוי בגודל חותך העוגיות)
  • 1 כוס קמח 70% מלא (להשיג בחנויות טבע)
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • כמעט חצי כפית מלח
  • 1/2 כוס אגוזי פקאן
  • 1/2 כוס זנגביל מסוכר (או מופחת סוכר), קצוץ גס
  • 1/3 כוס ריויון
  • 1/4 כוס שמן (עדיף קוקוס או זרעי ענבים)

אופן ההכנה

  • 1. מחממים את התנור ל-190 מעלות. מרפדים תבנית גדולה ושטוחה בנייר אפייה.
  • 2. מנפים את הקמח לתוך קערה, ומודדים כוס. תהליך הניפוי מאוורר את הקמח, ויתכן שאחרי הניפוי נשאר קצת קמח בקערה שאפשר להעביר בחזרה לשקית. אנחנו רוצים כוס אחת אחרי הניפוי.
  • 3. מניחים את הקמח, האגוזים וזנגביל מסוכר במעבד מזון ויותר קמח 70% מלא (ישאר מעט בקערה אחרי הניפוי) ומעבדים בפולסים עד לקבל מרקם אחיד (אך עדיין קצת גס).
  • 4. בכוס בינונית, טורפים בעזרת מזלג את הריויון והשמן, ויוצקים דרך הפיה של המעבד בעוד שהוא פועל. מוציאים את הבצק ויוצרים עיגול שטוח ומניחים על משטח מקומח קלות. בעזרת הידיים משטחים לעובי 1.5 ס"מ. חותכים עם חותך עוגיות קטן לעיגולים, או יוצרים מלבן וחותכים למרובעים קטנים. חוזרים על הפעולה עם שאריות הבצק.
  • 5. מניחים את החתיכות בתבנית (אפשר להצמיד אותן זו לזו, הן לא תופחות) ואופים כ-8-12 דקות עד שהן מזהיבות בתחתית ובקצוות. מצננים כ-5 דקות בתבנית לפני שמחסלים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully