פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מתכונים חמים

      עוגיות שוקולד נימוחות

      מתכון לעוגיות פאדג' שוקולד נימוחות

      572 מדרגים / 3.29 כוכבים

      וואלה

      מצרכים

        • 150 גרםשוקולד מריר (60%) - קצוץ
        • 15 גרםחמאה (זו לא טעות, רק 15 גרם)
        • 1 ביצה
        • 50 גרםסוכר (1/4 כוס)
        • 1 כפיתתמצית וניל
        • 2 כפותקמח תופח
        • קורטמלח

      אופן ההכנה

        איך מכינים עוגיות שוקולד נימוחות?

      • מחממים תנור ל-190 מעלות. מרפדים תבנית גדולה בנייר אפיה.
      • מקציפים את הביצה והסוכר במיקסר כ-10 דקות.
      • בינתיים, מוציאים כ- 1/5 מכמות השוקולד הקצוץ לקערית וממיסים את שאר השוקולד הקצוץ עם החמאה. אני ממיסה במיקרו בפולסים של 30 שניות, אך אפשר גם מעל לסיר עם מים רותחים.
      • מנפים את הקמח והמלח. כן, כמות מזערית אבל הניפוי יעזור באיחוד מהיר.
      • בעזרת מרית מקפלים את תערובת השוקולד והביצים יחד. מוסיפים את הקמח וצמצית הווניל ומערבבים רק עד לבלילה אחידה. מוסיפים את השוקולד הקצוץ. אם הבלילה דלילה מאד, יש להמתין כמה דקות והיא תהפך למוצקה במהירות.
      • בעזרת שתי כפיות או כף גלידה קטנה, יוצרים כ- 16 גושים קטנים ומניחים על התבנית במרווחים. העוגיות מתפשטות רק במעט, כך שאין צורך ברווחים עצומים.
      • אופים בתנור המחומם כ-8 דקות.
      • טיפ: מומלץ להכין מראש כמות כפולה.
        עוגיות שוקולד מושלמות (צילום: הילה קריב)
        עוגיות שוקולד מושלמות (צילום: הילה קריב)

      עוד מתכוני קינוחים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -