עוגיות שוקולד נימוחות
מתכון לעוגיות פאדג' שוקולד נימוחות
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 150גרםשוקולד מריר (60%) - קצוץ
- 15גרםחמאה (זו לא טעות, רק 15 גרם)
- 1ביצה
- 50גרםסוכר (1/4 כוס)
- 1כפיתתמצית וניל
- 2כפותקמח תופח
- קורטמלח
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים עוגיות שוקולד נימוחות?
- 1מחממים תנור ל-190 מעלות. מרפדים תבנית גדולה בנייר אפיה.
- 2מקציפים את הביצה והסוכר במיקסר כ-10 דקות.
- 3בינתיים, מוציאים כ- 1/5 מכמות השוקולד הקצוץ לקערית וממיסים את שאר השוקולד הקצוץ עם החמאה. אני ממיסה במיקרו בפולסים של 30 שניות, אך אפשר גם מעל לסיר עם מים רותחים.
- 4מנפים את הקמח והמלח. כן, כמות מזערית אבל הניפוי יעזור באיחוד מהיר.
- 5בעזרת מרית מקפלים את תערובת השוקולד והביצים יחד. מוסיפים את הקמח וצמצית הווניל ומערבבים רק עד לבלילה אחידה. מוסיפים את השוקולד הקצוץ. אם הבלילה דלילה מאד, יש להמתין כמה דקות והיא תהפך למוצקה במהירות.
- 6בעזרת שתי כפיות או כף גלידה קטנה, יוצרים כ- 16 גושים קטנים ומניחים על התבנית במרווחים. העוגיות מתפשטות רק במעט, כך שאין צורך ברווחים עצומים.
- 7אופים בתנור המחומם כ-8 דקות.
- טיפ: מומלץ להכין מראש כמות כפולה.
- צפו בסרטון של הכנת העוגיות:
בוידאו: איך מכינים עוגיות שוקולד נימוחות/הילה קריב