מתכונים חמים

עוגיות שוקולד נימוחות

מתכון לעוגיות פאדג' שוקולד נימוחות

מתכון מאת: הילה קריב, מערכת וואלה!
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

  • 16 יחידות

בוידאו: איך מכינים עוגיות שוקולד נימוחות (וואלה)

מחשבון המרות

מצרכים

    • 150 גרםשוקולד מריר (60%) - קצוץ
    • 15 גרםחמאה (זו לא טעות, רק 15 גרם)
    • 1 ביצה
    • 50 גרםסוכר (1/4 כוס)
    • 1 כפיתתמצית וניל
    • 2 כפותקמח תופח
    • קורטמלח
למחשבון המרה

אופן ההכנה

איך מכינים עוגיות שוקולד נימוחות?

  • 1מחממים תנור ל-190 מעלות. מרפדים תבנית גדולה בנייר אפיה.
  • 2מקציפים את הביצה והסוכר במיקסר כ-10 דקות.
  • 3בינתיים, מוציאים כ- 1/5 מכמות השוקולד הקצוץ לקערית וממיסים את שאר השוקולד הקצוץ עם החמאה. אני ממיסה במיקרו בפולסים של 30 שניות, אך אפשר גם מעל לסיר עם מים רותחים.
  • 4מנפים את הקמח והמלח. כן, כמות מזערית אבל הניפוי יעזור באיחוד מהיר.
  • 5בעזרת מרית מקפלים את תערובת השוקולד והביצים יחד. מוסיפים את הקמח וצמצית הווניל ומערבבים רק עד לבלילה אחידה. מוסיפים את השוקולד הקצוץ. אם הבלילה דלילה מאד, יש להמתין כמה דקות והיא תהפך למוצקה במהירות.
  • 6בעזרת שתי כפיות או כף גלידה קטנה, יוצרים כ- 16 גושים קטנים ומניחים על התבנית במרווחים. העוגיות מתפשטות רק במעט, כך שאין צורך ברווחים עצומים.
  • 7אופים בתנור המחומם כ-8 דקות.
  • 7טיפ: מומלץ להכין מראש כמות כפולה.

    עוגיות שוקולד מושלמות (צילום: הילה קריב)

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully