סלט שעועית שחורה, בצלים ועגבניות מיובשות
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 2 כוסות שעועית שחורה מושרית למשך הלילה ומבושלת לרכות
- 1 בצל סגול קצוץ דק
- חופן עשבי תיבול קצוצים (כוסברה, נענע, פטרוזיליה)
- 4 ענפי בצל ירוק קצוצים (החלק הלבן והירוק)
- כמה טיפות בלסמי לימון סחוט לפי הצורך
- 1 כף לימון כבוש קצוץ
- 4 כפות ממרח עגבניות מיובשות משובח
- לעגבניות שרי צלויות:
- 24 עגבניות שרי תמר
- לשום האפוי:
- 12 שיני שום
- שמן זית לפי הצורך
- מלח אטלנטי
אופן ההכנה
- 1. מסדרים את העגבניות על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
- 2. מסדרים את השום בתבנית עמוקה, מכסים בשמן זית ומתבלים במלח אטלנטי.
- 3. צולים יחדיו בחום גבוה 220 מעלות עד שהעגבניות משתזפות והשום מתרכך. מצננים.
- 4. מערבבים את השעועית עם כל המרכיבים, מתבלים בשמן שום, מיץ לימון, לימון כבוש, בלסמי, עגבניות מיובשות ומלח ופלפל.