וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת שוקולד וקרם שמנת

עוגת שוקולד קלה להפליא להכנה ובו זמן, בעלת אופי מרשים למדי.קרם גבינת השמנת מוסיף חמיצות מסוימת ומאזן את המתיקות של העוגה. שימו לב, אם תוותרו על הקרם, העוגה יכולה לשמש קינוח פרווה מרשים בשל טעמה הייחודי.

מתכון מאת: מיכל בוטון, מערכת וואלה

עוגת שוקולד של גדולים. נמרוד סונדרס
עוגת שוקולד של גדולים

מצרכים למתכון

  • חומרים לעוגה בקוטר 26 (לעוגה גבוהה) או 28:
  • 2 כוסות קמח
  • 3/4 כוס קקאו
  • 1 כפית מלח (6 גרם)
  • 1/2 1 כוסות סוכר
  • 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
  • 1 כפית סודה לשתיה (3 גרם)
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 2 ביצים
  • 2 כוסות מים
  • לקרם:
  • 150 גרם שמנת מתוקה
  • 50 גרם אבקת סוכר
  • 100 גרם גבינת שמנת

אופן ההכנה

  • אופן ההכנה:
  • 1. מקציפים את הביצים עם הסוכר כ5 דקות ולאחר מכן מוסיפים לסירוגין כוס מים אחת ואת היבשים (קמח, מלח, אבקת אפיה, סודה לשתייה, קקאו).
  • 2. כשהתערובת מתאחדת מוסיפים בזרם אחיד את השמן למיקסר העובד ולבסוף מרתיחים את כוס המים הנותרת ומכניסים פנימה.
  • 3. אופים כ-45 דקות בחום של 170 מעלות.
  • 4. הכנת הקרם: מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר עד לקצף יציב. לאחר מכן מוסיפים פנימה את גבינת השמנת וממשיכים להקציף עד שכל גושי הגבינה נעלמים.
  • *שימו לב, יש להמתין עד שהעוגה תתקרר לחלוטין לפני שמצפים בקרם.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully