- 1. ממיסים את השוקולד בבן מארי או במיקרוגל ובוחשים לקבלת נוזל חלק. מוסיפים את הקפה ובוחשים.
-
- 2. מקציפים את החלמונים עם ¼ כוס הסוכר, במהירות גבוהה כ-8 דקות, לקבלת קציפה תפוחה ובהירה.
-
- 3. בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים עם ⅓ כוס הסוכר, במהירות בינונית, לקבלת קצף יציב.
-
- 4. מוסיפים את השוקולד המומס לתערובת החלמונים ומקציפים במהירות בינונית עד איחוד החומרים. מוסיפים את הליקר.
-
- 5. מעבירים את תערובת הביצים והשוקולד לקערת הקצף ומערבבים בעדינות במרית, בתנועות קיפול.
-
- 6. יוצקים שליש מהתערובת לתבנית בגודל 30X20 ס"מ, מרופדת בנייר אפייה, ושליש נוסף לתבנית נוספת באותו גודל, מרופדת גם היא בנייר אפייה.
-
- 7. את שליש התערובת שנותר מאחסנים במקרר.
-
- 8. אופים את העוגות כ-35 דקות בתנור שחומם ל-°c180. מצננים כחצי שעה.
-
- 9. לאחר שהעוגות הצטננו ושקעו מעט במרכזן כדאי ליישר את פניהן בעזרת גלגול מערוך, אך הדבר אינו הכרחי.
-
- 10. מורחים על אחת העוגות את שליש התערובת שנותר, ועליו מניחים את העוגה השנייה.
-
- 11. מהדקים היטב ומעבירים למקפיא לשעתיים.
-
- 12. להכנה מהירה יותר, מכינים עוגה בשתי שכבות בלבד: יוצקים חצי מהתערובת לתבנית ואופים אותה. את החצי השני שומרים במקרר, ולאחר הצטננות העוגה האפויה, מחליקים את פניה ומורחים עליה את התערובת שנותרה.
-
- 13. ההגשה: חותכים את העוגה למלבנים או לריבועים בגודל הרצוי.
-
- 14. מכינים מוס: מבשלים בסיר קטן בבחישה מתמדת את השוקולד עם השמן, הקפה והיין לקבלת קרם אחיד. מצננים מעט. מקציפים את החלמונים עם חצי כוס סוכר, כ-5 דקות. מנמיכים את מהירות ההקצפה ומוסיפים את תערובת השוקולד. בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים עם רבע כוס סוכר לקצף יציב. מקפלים את תערובת השוקולד והחלמונים לקצף החלבונים לקבלת תערובת אחידה. לגרסה חלבית: מקציפים את השמנת המתוקה ומקפלים בעדינת לתוך המוס.
-
- 15. מעבירים את מוס השוקולד לשקית זילוף שמחובר אליה צנתר כוכב או צנתר שתי וערב ומזלפים את המוס בצורה נאה על העוגה.
-
- 16. מקשטים את המוס בשברי שוקולד ובשברי אגוזי לוז.