עוגת גבינה ושוקולד מריר ולבן
זו לא סתם עוגת גבינה. זו לא סתם עוגת שוקולד: זוהי עושה המשלבת את שני העולמות הנהדרים הללו. שכבת השוקולד מורכבת משוקולד מריר ולבן, ויחד עם גבינה לבנה מתקבלת חגיגה אמיתית.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לשכבת השוקולד:
 - 95 גרם שוקולד מריר
 - 60 גרם שוקולד לבן
 - 3 ביצים מופרדות
 - 100 גרם סוכר
 - 60 גרם חמאה מומסת
 - 100 גרם קמח
 - 2 גרם אבקת אפייה
 - לשכבת הגבינה:
 - 200 גרם גבינה לבנה
 - 200 גרם סוכר
 - 3 ביצים מופרדות
 - 60 גרם קמח
 - 2 גרם אבקת אפייה
 - 60 גרם חמאה
 - 60 גרם חלב
 - 1 כפית תמצית וניל
 
אופן ההכנה
- 1. להכנת שכבת השוקולד: בבן מארי ממיסים שוקולד וחמאה.
 - 2. מוסיפים לשוקולד מחצית מהסוכר ואת החלמונים.
 - 3. מקציפים חלבון עם יתרת הסוכר.
 - 4. מוסיפים את הקמח לתערובת השוקולד ומקפלים פנימה את החלבון.
 - 5. מעבירים לתבנית משומנת בקוטר 24 ומכניסים להקפאה לחצי שעה.
 - 6. להכנת שכבת הגבינה: במיקסר עם גיטרה מעבדים חמאה וסוכר.
 - 7. מוסיפים ביצים ומערבבים, מוסיפים גבינה ותמצית וניל, קמח ובסוף חלב.
 - 8. שופכים מעל השוקולד ואופים בחום של 170 מעלות כ-45 דקות או עד שהעוגה יציבה.
 
