עוגת גבינה ושוקולד מריר ולבן

זו לא סתם עוגת גבינה. זו לא סתם עוגת שוקולד: זוהי עושה המשלבת את שני העולמות הנהדרים הללו. שכבת השוקולד מורכבת משוקולד מריר ולבן, ויחד עם גבינה לבנה מתקבלת חגיגה אמיתית.

מתכון מאת: יניב ברהום, אספרסו בר בייקרי, מערכת וואלה!
עוגת גבינה שוקולד, אספרסו בר בייקרי

מצרכים

  • לשכבת השוקולד:
  • 95 גרם שוקולד מריר
  • 60 גרם שוקולד לבן
  • 3 ביצים מופרדות
  • 100 גרם סוכר
  • 60 גרם חמאה מומסת
  • 100 גרם קמח
  • 2 גרם אבקת אפייה
  • לשכבת הגבינה:
  • 200 גרם גבינה לבנה
  • 200 גרם סוכר
  • 3 ביצים מופרדות
  • 60 גרם קמח
  • 2 גרם אבקת אפייה
  • 60 גרם חמאה
  • 60 גרם חלב
  • 1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה

  • 1. להכנת שכבת השוקולד: בבן מארי ממיסים שוקולד וחמאה.
  • 2. מוסיפים לשוקולד מחצית מהסוכר ואת החלמונים.
  • 3. מקציפים חלבון עם יתרת הסוכר.
  • 4. מוסיפים את הקמח לתערובת השוקולד ומקפלים פנימה את החלבון.
  • 5. מעבירים לתבנית משומנת בקוטר 24 ומכניסים להקפאה לחצי שעה.
  • 6. להכנת שכבת הגבינה: במיקסר עם גיטרה מעבדים חמאה וסוכר.
  • 7. מוסיפים ביצים ומערבבים, מוסיפים גבינה ותמצית וניל, קמח ובסוף חלב.
  • 8. שופכים מעל השוקולד ואופים בחום של 170 מעלות כ-45 דקות או עד שהעוגה יציבה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully