עוגת גבינה ושוקולד מריר ולבן
זו לא סתם עוגת גבינה. זו לא סתם עוגת שוקולד: זוהי עושה המשלבת את שני העולמות הנהדרים הללו. שכבת השוקולד מורכבת משוקולד מריר ולבן, ויחד עם גבינה לבנה מתקבלת חגיגה אמיתית.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לשכבת השוקולד:
- 95 גרם שוקולד מריר
- 60 גרם שוקולד לבן
- 3 ביצים מופרדות
- 100 גרם סוכר
- 60 גרם חמאה מומסת
- 100 גרם קמח
- 2 גרם אבקת אפייה
- לשכבת הגבינה:
- 200 גרם גבינה לבנה
- 200 גרם סוכר
- 3 ביצים מופרדות
- 60 גרם קמח
- 2 גרם אבקת אפייה
- 60 גרם חמאה
- 60 גרם חלב
- 1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה
- 1. להכנת שכבת השוקולד: בבן מארי ממיסים שוקולד וחמאה.
- 2. מוסיפים לשוקולד מחצית מהסוכר ואת החלמונים.
- 3. מקציפים חלבון עם יתרת הסוכר.
- 4. מוסיפים את הקמח לתערובת השוקולד ומקפלים פנימה את החלבון.
- 5. מעבירים לתבנית משומנת בקוטר 24 ומכניסים להקפאה לחצי שעה.
- 6. להכנת שכבת הגבינה: במיקסר עם גיטרה מעבדים חמאה וסוכר.
- 7. מוסיפים ביצים ומערבבים, מוסיפים גבינה ותמצית וניל, קמח ובסוף חלב.
- 8. שופכים מעל השוקולד ואופים בחום של 170 מעלות כ-45 דקות או עד שהעוגה יציבה.