וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת גבינה ושוקולד

מתכון מאת: סמדר ולטר, מערכת וואלה

עוגת שוקולד גבינה ( סמדר ולטר ). מערכת וואלה!
עוגת שוקולד גבינה ( סמדר ולטר )

מצרכים למתכון

  • לבסיס:
  • 200 גרם עוגיות שוקולד טובות (אפשר קנויות), שבורות
  • 3 כפות סוכר
  • 80 גרם חמאה מומסת
  • למלית:
  • 250 גרם שוקולד מריר
  • 750 גרם גבינה לבנה 5%
  • 3 כפות קמח
  • קורט מלח
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1/4 כוס שמנת חמוצה
  • כפית וחצי תמצית וניל
  • 3 ביצים
  • * תבנית עגולה בקוטר 24

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-200 מעלות ומשמנים קלות את התבנית.
  • 2. מכינים את התחתית: מערבבים את כל חומרי התחתית במעבד מזון (עם להב הפלדה) עד שמתקבלת עיסה אחידה. אם הבצק פירורי מדי, מוסיפים עוד 20 גרם חמאה מומסת ומעבדים. מהדקים לתחתית התבנית ואם נשאר עודפים מצמידים לשוליים.
  • 3. אופים את התחתית 10 דקות, מוציאים ומניחים להצטנן עד (צריך להיות פושר). מורידים את חום התנור ל-150 מעלות.
  • 4. מכינים את המילוי: ממיסים שוקולד במיקרו בפרקי זמן קצרים (או בסיר כפול) ומניחים להצטנן קצת. בקערת מיקסר שמים גבינה, קמח ומלח ומעבדים עם וו הגיטרה עד שמתקבלת תערובת אחידה ואוורירית.
  • 5. מוסיפים לגבינה תוך עיבוד את השוקולד המומס, סוכר, שמנת חמוצה ותמצית וניל ומעבדים עד שהתערובת אחידה בצבעה ובמרקמה.
  • 6. מוסיפים תוך עיבוד את הביצים, אחת-אחת, עד שהן נבלעות והתערובת אחידה. יוצקים מעל התחתית ומחליקים.
  • 7. אופים 60-70 דקות עד שיציב בצדדים ובמרכז עדיין רוטט מעט. רצוי לאפות לא בטורבו, ולשים תבנית קטנה עם מים רותחים בתחתית במשך כל זמן האפייה. מוציאים, מצננים לגמרי בתבנית ומכניסים למקרר ללילה, או ל-4 שעות לפחות. מגישים קר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully