עוגת גבינה ושוקולד חגיגית לשבועות
במיוחד עבור חג השבועות, השף תמר סגרי ממסעדת "פביאנה די-רוטשילד" חושפת את המתכון שלה לעוגת גבינה עם שוקולד, כזו שמתחשק להכין בכל שבת, לא רק בחג.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 חבילה של ביסקוויטים בטעם קקאו
- 150 גרם חמאה מומסת
- 750 גרם גבינה לבנה 9%
- 350גרם שוקולד מריר מומס
- 1 כפית וניל
- 1 כוס סוכר
- קורט מלח
- 3 ביצים שלמות גדולות
- 1 גביע שמנת חמוצה
- אבקת קקאו לקישוט
אופן ההכנה
- 1. במעבד מזון טוחנים דק את הביסקוויטים ומעבירים לקערה.
- 2. ממיסים את החמאה ויוצקים על הפירורים, מערבבים היטב ומשטחים על חלקה התחתון של התבנית משומנת.
- 3. בקערה נפרדת מערבבים היטב את הגבינה עם השוקולד, וניל, שמנת חמוצה, מלח, סוכר. מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת אחידה.
- 4. יוצקים לתבנית (קוטר 26 ס"מ) ואופים, כאשר התנור כבר חם על 150 מעלות במשך כשעה.
- 5. כשהעוגה אפויה היא עדיין "רוקדת", יש לשמור אותה במקרר כ-24 שעות לפני ההגשה. למחרת לקשט עם אבקת קקאו מלמעלה.