וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

באראזק

מירב שיינר מכינה עוגיות בארזאק משובצות שומשום, פיסטוק ודבש

מתכון מאת: מירב שיינר-דנצ'נקו, מערכת וואלה

עוגיות מצופות פיסטוקים של מירב שיינר. אפיק גבאי
עוגיות מצופות פיסטוקים של מירב שיינר

מצרכים למתכון

  • חומרים ל- 25-30 עוגיות:
  • לציפוי:
  • 150 גר? פיסטוק טבעי לא קלוי וקצוץ ידנית (כוס וחצי)
  • 150 גר? שומשום (כוס וחצי)
  • 70 גר? דבש (3 כפות)
  • לעוגיות:
  • 120 גר? קמח (כוס)
  • 160 גר? סולת (3/4 כוס)
  • 1/2 כפית אבקת אפיה
  • 65 גר? חמאה מזוקקת
  • 1 ביצה בינונית
  • 70 גר? סוכר
  • קורט מלח

אופן ההכנה

  • אופן ההכנה:
  • 1. בקערת מיקסר או בעזרת מקצף ידני, מקציפים חמאה, ביצה, סוכר ומלח למסה חלקה.
  • 2. בקערה בינונית נפרדת מערבבים קמח, אבקת אפיה וסולת.
  • 3. מנפים את היבשים לתוך התערובת הראשונה עד לקבלת בצק חלק ונעים למגע.
  • 4. בצלחת שטוחה (אפשר חד פעמית) מערבבים את השומשום והדבש היטב.
  • 5. בצלחת שטוחה אחרת מניחים את הפיסטוק כשהוא קצוץ.
  • 6. יוצרים מהבצק כדורים בעזרת כפית. את צידו האחד משטחים על הפיסטוק הקצוץ ואת צידו האחר משטחים על תערובת השומשום ומפזרים באחידות (מרטיבים את האצבעות במעט מים וכך ניתן בקלות לפזר את התערובת הדביקה).
  • 7. מניחים את העוגיות על תבנית מרופדת נייר אפייה באופן ששכבת השומשום תהיה למעלה. עם כרית כף היד משטחים קלות את העוגיות במרכזן.
  • 8. אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במצב טורבו כ-15 דק? עד להזהבה.
  • 9. בתום האפייה מוציאים העוגיות מן התנור ומעבירים מיד ובעדינות על גבי רשת צינון. מאחסנים עד חודש ימים בכלי אטום בטמפ? חדר במקום מוצל.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully