- אופן ההכנה:
- 1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
-
- 2. מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה והבצל בסינייה, מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל. אופים 20 דקות או עד שפרוסות תפוחי האדמה מתרככות.
-
- 3. בינתיים מערבבים את חומרי הקציצות בקערה ולשים אותם בידיים כדי להפוך את התערובת לאחידה בעזרת חום הגוף.
-
- 4. מכינים טחינה: מערבבים את החומרים, טועמים ומדללים במים לקבלת מרקם נוזלי.
-
- 5. יוצרים קציצות קטנות בגודל כדורי פינג-פונג ומניחים בסינייה על שכבת תפוחי האדמה והבצל, מניחים עליהן את פרוסות העגבניות ואופים 15 דקות או עד שהקציצות מזהיבות.
-
- 6. יוצקים את הטחינה ומחזירים ל-5 דקות. מוציאים ומגישים מיד עם עוד קצת טחינה, צנוברים/שקדים ופטרוזיליה קצוצה, לצד פיתות.