וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סינייה

אורלי פלאי אופה מנה קלאסית לימים גשומים- סינייה חמה עם תפוחי אדמה, עגבניות וקציצות, שאופים בתנור ברוטב טחינה, מהווה ארוחה שלמה, טעימה ומנחמת

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין, מערכת וואלה

סינייה. נמרוד סונדרס
סינייה

מצרכים למתכון

  • חומרים ל-4 מנות:
  • 3-2 תפוחי אדמה פרוסים בעובי 1-1/2 ס"מ
  • 1 בצל קטן פרוס
  • מעט שמן זית
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 2 עגבניות פרוסות
  • לקציצות:
  • 500 גרם בשר טחון (תערובת טלה ובקר)
  • 1 בצל קטן קצוץ דק
  • 1 כפית בהראט
  • 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה דק
  • 1/2 פלפל חריף קצוץ דק-דק (לא חובה)
  • 50 גרם צנוברים או שקדים קצוצים (לא חובה, אבל מוסיף!)
  • לטחינה:
  • 1/3 כוס טחינה גולמית
  • מיץ מלימון גדול
  • 1 שן שום כתושה
  • מלח

אופן ההכנה

  • אופן ההכנה:
  • 1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • 2. מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה והבצל בסינייה, מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל. אופים 20 דקות או עד שפרוסות תפוחי האדמה מתרככות.
  • 3. בינתיים מערבבים את חומרי הקציצות בקערה ולשים אותם בידיים כדי להפוך את התערובת לאחידה בעזרת חום הגוף.
  • 4. מכינים טחינה: מערבבים את החומרים, טועמים ומדללים במים לקבלת מרקם נוזלי.
  • 5. יוצרים קציצות קטנות בגודל כדורי פינג-פונג ומניחים בסינייה על שכבת תפוחי האדמה והבצל, מניחים עליהן את פרוסות העגבניות ואופים 15 דקות או עד שהקציצות מזהיבות.
  • 6. יוצקים את הטחינה ומחזירים ל-5 דקות. מוציאים ומגישים מיד עם עוד קצת טחינה, צנוברים/שקדים ופטרוזיליה קצוצה, לצד פיתות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully