פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      סינייה

      אורלי פלאי אופה מנה קלאסית לימים גשומים- סינייה חמה עם תפוחי אדמה, עגבניות וקציצות, שאופים בתנור ברוטב טחינה, מהווה ארוחה שלמה, טעימה ומנחמת

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      סינייה (נמרוד סונדרס)
      סינייה (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • חומרים ל-4 מנות:
      • 3-2 תפוחי אדמה פרוסים בעובי 1-1/2 ס"מ
      • 1 בצל קטן פרוס
      • מעט שמן זית
      • מלח ופלפל שחור גרוס
      • 2 עגבניות פרוסות
      • לקציצות:
      • 500 גרם בשר טחון (תערובת טלה ובקר)
      • 1 בצל קטן קצוץ דק
      • 1 כפית בהראט
      • 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה דק
      • 1/2 פלפל חריף קצוץ דק-דק (לא חובה)
      • 50 גרם צנוברים או שקדים קצוצים (לא חובה, אבל מוסיף!)
      • לטחינה:
      • 1/3 כוס טחינה גולמית
      • מיץ מלימון גדול
      • 1 שן שום כתושה
      • מלח

      אופן ההכנה

      • אופן ההכנה:
      • 1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
      • 2. מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה והבצל בסינייה, מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל. אופים 20 דקות או עד שפרוסות תפוחי האדמה מתרככות.
      • 3. בינתיים מערבבים את חומרי הקציצות בקערה ולשים אותם בידיים כדי להפוך את התערובת לאחידה בעזרת חום הגוף.
      • 4. מכינים טחינה: מערבבים את החומרים, טועמים ומדללים במים לקבלת מרקם נוזלי.
      • 5. יוצרים קציצות קטנות בגודל כדורי פינג-פונג ומניחים בסינייה על שכבת תפוחי האדמה והבצל, מניחים עליהן את פרוסות העגבניות ואופים 15 דקות או עד שהקציצות מזהיבות.
      • 6. יוצקים את הטחינה ומחזירים ל-5 דקות. מוציאים ומגישים מיד עם עוד קצת טחינה, צנוברים/שקדים ופטרוזיליה קצוצה, לצד פיתות.

      עוד מתכוני בשר

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -